Čanak: Usvojeni zakon ne vodi decentralizaciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 27. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Usvojeni zakon ne vodi decentralizaciji

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da usvajanje izmena Zakona o finansiranju lokalne samouprave ne vodi u pravcu decentralizacije i da su zbog toga poslanici LSV-a bili uzdražni prilikom usvajanja tog propisa.

Nenad Čanak

Čanak je novinarima u Skupštini Srbije rekao da usvajanje tog zakona neće rešiti pitanje transfera lokalnim samoupravama, već će "samo proizvesti novi tip prebacivanja odgovornosti sa centra države na lokal".

"Mislim da treba dobro promisliti kuda vodi ova pomama za decentralizacijom. Do ovakvih iznudjenih glasanja " naveo je lider LSV-a. Upitan zašto poslanici LSV nisu glasali protiv usvajanja izmena Zakona o finansiranju lokalne samouprave, on je rekao da su hteli da pokažu stav da je sasvim svejedno i da to nije decentralizacija već prikupljanje političkih poena.

Čanak je kazao da će samo neke lokalne samouprave profitirati, a najviše Beograd, te da zbog toga taj zakon odgovara "samo nekima, a ne celoj državi ni procesu decentralizacije, kao osnovi demokratskog društva". Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave koji su predložili Ujedinjeni regioni Srbije. Zakon je podržalo 108 poslanika vladajuće koalicije, od 127 koliko ih je bilo u sali.

(BILSV, 27. 06. 2011.)




Izjave | Nedelja, 10. 04. 2011. | Komentara: 0

LSV traži izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenuće u narednih nekoliko dana inicijativu kojom će tražiti od Vlade Srbije da hitno ukine odredbu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima na osnovu koje su poljoprivrednici obavezni da svake godine registruju traktore i ostala poljoprivredna vozila, istakla je danas portparolka LSV Aleksandra Jerkov.
Izjave | Nedelja, 10. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović primio borce Prve i Druge vojvođanske udarne brigade

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas u gradskom parlamentu delegaciju Sekcija boraca Prve i Druge vojvođanske udarne brigade. Jovanović je osmoro boraca Prve i Druge vojvođanske udarne brigade, povodom obeležavanja 68-godišnjice formiranja Prve vojvođanske udarne brigade. Ona je formirana na današnji dan - 11. aprila 1943. godine, a nekoliko dana posle nje, 20. aprila, i Druga vojvođanska udarna brigada.
Izjave | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Srbija ne prepoznaje manjine kao potencijal

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da Srbija još ne prepoznaje manjine kao potencijal društva.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook