Čanak: Vulin i Dačić ne doprinose saradnji sa BiH

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 11. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Vulin i Dačić ne doprinose saradnji sa BiH

BEOGRAD - Srbija bi trebalo da prekine sa idejom i praksom da bude patron, tutor Srbima u susednim državama, jer to ne doprinosi miru i stabilnosti u regionu, komentarisao je za list Danas Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, napad ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ministra odbrane Aleksandra Vulina na Željka Komšića, člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, zbog njegove izjave o potrebi da Srbija i Hrvatska poštuju granice te države. 

LSV

- Vulinovi i Dačićevi verbalni napadi na Komšića ne doprinose održavanju dobrosusedskih odnosa i saradnje između Srbije i BiH. Predstavnici vlasti naše zemlje moraju da razumeju da bi tri konstitutivna naroda u BiH trebalo samostalno da rešavaju sva politička pitanja koja se tiču društva i države u kojoj žive. Prema važećem Ustavu BiH srpski narod u BiH ima svoje legitimne predstavnike i na njih se ne sme uticati iz Srbije - zaključio je Čanak. 

(SZILSV, 07.11.2018)



Izjave | Nedelja, 22. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ja sam najveći protivnik separatistima

BEOGRAD - List Politika objavio je danas tekst o incidentima na finalnoj utakmici fudbalskog Kupa Srbije između FKVojvodine i FK Partizan, tumačeći ih u svetlu sukoba na relaciji AP Vojvodina- centralna vlast u Beogradu, koji su se tih dana intenzivirali.
Iz medija | Subota, 21. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Očekujem da zakon o imovini bude u Skupštini pre letnje pauze

NOVI SAD - Komisija za izradu nacrta zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava radi punim kapacitetom i razmatraju se svi predlozi, od onih koji dolaze od Stalne konferencije gradova i opština do političkih stranaka. 
Izjave | Petak, 20. 05. 2011. | Komentara: 0

Javni radiodifuzni servis je interes Vojvodine

NOVI SAD - U organizaciji OEBS-a - Misije u Srbiji i Nezavisnog društva novinara Vojvodine, danas je u Novom Sadu održana konferencija posvećena Radio-televiziji Vojvodine pod nazivom "Budućnost javnog radiodifuznog servisa u Vojvodini".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook