Čanak: Zabraniti Obraz i njime slične

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Zabraniti Obraz i njime slične

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je večeras odluku Ustavnog suda Srbije o zabrani neonacističke organizacije Nacionalni stroj i zatražio da i ostale slične ekstremističke organizacije budu zabranjene.

Nenad Čanak

"Pozdravljamo pobedu demokratije do koje se došlo minijaturnim koracima i uz veliku neodlučnost sudske vlasti. Ali, jedna lasta ne čini proleće. Treba zabraniti i Obraz i slične organizacije " rekao je Čanak agenciji Beta. Dodao je da je Nacionalni stroj samo jedna od organizacija koje moraju biti uklonjene iz mogućnosti legalnog delovanja, "ukoliko želimo da Srbija koliko-toliko dobije izgled civilizovane zemlje". Čanak je zatražio da budu otkriveni i inspiratori i politički nalogodavci neonacističkih, klerofašističkih i rasističkih organizacija.

Ustavni sud Srbije odlučio je danas da zabrani rad organizacije "Nacionalni stroj". Sud je utvrdio da je "Nacionalni stroj" tajno udruženje čije je delovanje zabranjeno saglasno Ustavu Srbije. Sud je zabranio toj organizaciji da deluje, promoviše i širi svoje programske ideje i ciljeve. Takođe, sud je zabranio upis "Nacionalnog stroja" u registar.

(BILSV, 02. 06. 2011.)




Odbori LSV | Četvrtak, 08. 11. 2012. | Komentara: 0

Srbiji potreban novi Ustav

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, na šestogodišnjicu od donošenja Ustava, ukazuje na to da je Srbiji neophodan novi Ustav i to u što kraćem vremenskom roku.
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 11. 2012. | Komentara: 0

Akcija Stop fašizmu u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu sutra, 09. novembra 2012. godine, kada se obeležava Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, organizuje akciju „Stop fašizmu“.
Izjave | Četvrtak, 08. 11. 2012. | Komentara: 0

Sprečiti da Vojvodina bude oštećena za 18 milijardi dinara

BEOGRAD – Šefica poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov zatražila je danas od predsednika Narodne skupštine Republike Srbije Nebojše Stefanovića odgovor na pitanje kada će se na pred poslanicima naći Predlog zakona o dopuni zakona o budžetskom sistemu, koji je republičkom parlamentu još 30. oktobra uputila Skupština AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook