Čanak: Zabraniti Obraz i njime slične

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Zabraniti Obraz i njime slične

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je večeras odluku Ustavnog suda Srbije o zabrani neonacističke organizacije Nacionalni stroj i zatražio da i ostale slične ekstremističke organizacije budu zabranjene.

Nenad Čanak

"Pozdravljamo pobedu demokratije do koje se došlo minijaturnim koracima i uz veliku neodlučnost sudske vlasti. Ali, jedna lasta ne čini proleće. Treba zabraniti i Obraz i slične organizacije " rekao je Čanak agenciji Beta. Dodao je da je Nacionalni stroj samo jedna od organizacija koje moraju biti uklonjene iz mogućnosti legalnog delovanja, "ukoliko želimo da Srbija koliko-toliko dobije izgled civilizovane zemlje". Čanak je zatražio da budu otkriveni i inspiratori i politički nalogodavci neonacističkih, klerofašističkih i rasističkih organizacija.

Ustavni sud Srbije odlučio je danas da zabrani rad organizacije "Nacionalni stroj". Sud je utvrdio da je "Nacionalni stroj" tajno udruženje čije je delovanje zabranjeno saglasno Ustavu Srbije. Sud je zabranio toj organizaciji da deluje, promoviše i širi svoje programske ideje i ciljeve. Takođe, sud je zabranio upis "Nacionalnog stroja" u registar.

(BILSV, 02. 06. 2011.)




Saopštenja | Sreda, 10. 10. 2012. | Komentara: 0

Jedanaesti napad na prostorije LSV u Pančevu

NOVI SAD, 10. oktobar - Nepoznati počinioci ukrali su juče tablu sa imenom stranke sa ulaza u Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu. Ovo je 11. po redu napad na taj odbor u poslednje tri godine, a i ovoga puta, kao i svih ranijih, policija je obaveštena o njemu i izvršila je uviđaj.
Forum žena LSV | Sreda, 10. 10. 2012. | Komentara: 2

Pitanje za ministarku zdravlja: Ko štedi na zdravlju žena u Srbiji?!

NOVI SAD, 10. oktobar - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine poziva ministarku zdravlja Slavicu Đukić Dejanović da javno kaže kako je moguće da žene u Srbiji, u 21. veku, imaju pravo na samo jedan ciljani ginekološki pregled radi ranog otkrivanja raka grlića materice u domovima zdravlja i to u periodu od tri godine?
Najave | Sreda, 10. 10. 2012. | Komentara: 0

Čanak zakazao Deveti kongres LSV

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak zakazao je stranački kongres. Time je označio početak izbornih radnji za izborni kongres.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook