Čanak: Zahtev za smenu Pastora u najkraćem mogućem roku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 19. 12. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Zahtev za smenu Pastora u najkraćem mogućem roku

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je večeras da će njegova
stranka "u najkraćem mogućem roku" pokrenuti inicijativu za smenu predsednika Saveza vojvodjanskih Madjara Ištvana Pastora sa mesta predsednika Skupštine Vojvodine.

LSV

Čanak je za agenciju Beta rekao da ta inicijativa neće biti na dnevnom redu skupštinskog zasedanja od 23. decembra, jer to proceduralno nije moguće pokrenuti u tako kratkom roku. Na dnevnom redu te sednice bie Predlog pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Vojvodine za 2015. godinu.

Pastor je prethodno izjavio da se ne plaši zahteva za svoju smenu i poručio Čanku da "ako je muško, neka u utorak na sednici parlamenta pokrene proceduru za moju smenu". Čanak je na to odgovorio da nije pitanje ko je muško a ko nije, već "ko laže a ko ne laže" i dodao da Pastor dobro zna da nije moguće
pokrenuti inicijativu za smenu predsednika skupštine u tako kratkom roku, ali to namerno prećutkuje.
- Dakle, nije pitanje da li je neko muško, nego ko laže i ko sedi na četiri stolice a ko ne. Pastor se junači zato što zna da se iz proceduralnih razloga to ne može naći na dnevnom redu sednice u utorak", kazao je Čanak.

(BILSV, 19. 12. 2014)



Iz medija | Nedelja, 05. 06. 2011. | Komentara: 0

Obračun sa korenima fašizma u Srbiji

NOVI SAD - Uhapsili smo Mladića. Nije mnogo, ali veseli. Izručili smo Mladića. To je već bolje. Ali ni to nije mnogo, jer je u pitanju naša međunarodna obaveza. Srbija je, međutim, uradila nešto mnogo važnije. Zabranjena je neonacistička organizacija Nacionalni stroj i to je prvi put da je u Srbiji zabranjeno nešto što prouzrokuje zlo.
Izjave | Nedelja, 05. 06. 2011. | Komentara: 0

Vlada ispoštovala dogovor sa paorima

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš potvrdio je jutros, gostujući na TV Pink, da je Vlada Srbije odlučila da izađe u susret paorima koji već nekoliko dana protestuju širom Vojvodine, te da će ispuniti ranija obećanja u vezi sa isplatom najavljenih subvnencija. Kostreš je pojasnio da je ovu odluku bilo vrlo teško doneti, pre svega zbog nedostatka novca u budžetu.
Izjave | Petak, 03. 06. 2011. | Komentara: 0

Zakon o javnoj svojini pred Vladom Srbije pre letnje pauze

BEOGRAD - Među zakonima koji treba da budu usvojeni kako bi Srbija postala kandidat za članstvo jeste i Zakon o javnoj svojini, a zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš rekao je juče za Dnevnik RTS-a da očekuje da bez obzira na trenutne razlike koje eventualno postoje između predstavnika političkih stranaka i članova radne grupe, nacrt tog zakona bude prosleđen premijeru



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook