Čanak: Zahtev za smenu Pastora u najkraćem mogućem roku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 19. 12. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Zahtev za smenu Pastora u najkraćem mogućem roku

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je večeras da će njegova
stranka "u najkraćem mogućem roku" pokrenuti inicijativu za smenu predsednika Saveza vojvodjanskih Madjara Ištvana Pastora sa mesta predsednika Skupštine Vojvodine.

LSV

Čanak je za agenciju Beta rekao da ta inicijativa neće biti na dnevnom redu skupštinskog zasedanja od 23. decembra, jer to proceduralno nije moguće pokrenuti u tako kratkom roku. Na dnevnom redu te sednice bie Predlog pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Vojvodine za 2015. godinu.

Pastor je prethodno izjavio da se ne plaši zahteva za svoju smenu i poručio Čanku da "ako je muško, neka u utorak na sednici parlamenta pokrene proceduru za moju smenu". Čanak je na to odgovorio da nije pitanje ko je muško a ko nije, već "ko laže a ko ne laže" i dodao da Pastor dobro zna da nije moguće
pokrenuti inicijativu za smenu predsednika skupštine u tako kratkom roku, ali to namerno prećutkuje.
- Dakle, nije pitanje da li je neko muško, nego ko laže i ko sedi na četiri stolice a ko ne. Pastor se junači zato što zna da se iz proceduralnih razloga to ne može naći na dnevnom redu sednice u utorak", kazao je Čanak.

(BILSV, 19. 12. 2014)



Izjave | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Samo paori ne smeju u Beograd

NOVI SAD - Kako je moguće da u Beogradu može da se organizuje Parada ponosa, sa punim pravom, da se organizuje i miting podrške Ratku Mladiću, bez obzira šta ja mislio o tome i to je pravo ljudi koji plaćaju porez u ovoj zemlji, a da samo paori nemaju pravo da postave svoja pitanja " upitao je danas u Novom Sadu predsednik LSV Nenad Čanak.
Događaji | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Održan okrugli sto na temu decentralizacije u organizaciji LSV i SPO

NOVI SAD - Složena zajednica kao Srbija ne može biti svedena na jedan uniformni sistem, a njena decentralizacija je osnova njene demokratizacije, istaknuto je danas na okruglom stolu "Decentralizacija: Država-Pokrajina-Lokalna samouprava, policentrični razvoj", koju su u Skupštini grada Novog Sada organizovale LSV i SPO.
Izjave | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Zabraniti Obraz i njime slične

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je večeras odluku Ustavnog suda Srbije o zabrani neonacističke organizacije Nacionalni stroj i zatražio da i ostale slične ekstremističke organizacije budu zabranjene.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook