Centralizacijom se ne postiže ništa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 29. 12. 2011. | Komentara: 0

Centralizacijom se ne postiže ništa

BEOGRAD – Komentarišući podatke najnovijeg istraživanja agencije Skan, koje je pokazalo da se svaki deseti Vojvođanin izjašnjava za neki oblik samostalnosti Vojvodine, portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je za list Danas da ti rezultati objašnjavaju da su građani Vojvodine nezadovoljni i statusom Vojvodine u okviru Srbije, a samim tim i svojim statusom.

Aleksandra Jerkov

– Mislim da ovo treba uzeti kao ozbiljan signal, jer u Vojvodini do sada nisu postojale separatističke tendencije. Činjenica je da od Srbije nije dobio nezavisnost samo onaj ko je nije tražio. Srbija bi iz toga trebalo da shvati da se centralizacijom i represijom ništa ne može sačuvati i postići – zaključila je Jerkova.

(BILSV, 29. 12. 2011.)



Izjave | Četvrtak, 20. 09. 2012. | Komentara: 0

Ustavni sud Srbije da zaštiti AP Vojvodinu

BEOGRAD – Ukoliko Narodna skupština usvoji Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o budžetskom sistemu, poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine podneće Ustavnom sudu Srbije žalbu i zahtev za ocenu ustavnosti i zakonitosti tog akta, istakla je danas Aleksandra Jerkov.
Izjave | Četvrtak, 20. 09. 2012. | Komentara: 0

Uskoro rasprava o obeštećenju Vojvodine

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine povukla je danas svoju inicijativu da se na dnevnom redu tekućeg zasedanja Skupštine AP Vojvodine nađe „Informacija o potrebi obeštećenja AP Vojvodine po osnovu ulaganja građanja Vojvodine u izgradnju Naftagasa, sa predlogom zaključaka“.
Saopštenja | Četvrtak, 20. 09. 2012. | Komentara: 0

Izmene Zakona o budžetskom sistemu protivne Ustavu

NOVI SAD, 20. septembar – Narodni poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine zatražili su od Vlade Republike Srbije da iz skupštinske procedure povuče Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o budžetskom sistemu, zbog toga što je on protivan Ustavu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook