Centralizacijom se ne postiže ništa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 29. 12. 2011. | Komentara: 0

Centralizacijom se ne postiže ništa

BEOGRAD – Komentarišući podatke najnovijeg istraživanja agencije Skan, koje je pokazalo da se svaki deseti Vojvođanin izjašnjava za neki oblik samostalnosti Vojvodine, portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je za list Danas da ti rezultati objašnjavaju da su građani Vojvodine nezadovoljni i statusom Vojvodine u okviru Srbije, a samim tim i svojim statusom.

Aleksandra Jerkov

– Mislim da ovo treba uzeti kao ozbiljan signal, jer u Vojvodini do sada nisu postojale separatističke tendencije. Činjenica je da od Srbije nije dobio nezavisnost samo onaj ko je nije tražio. Srbija bi iz toga trebalo da shvati da se centralizacijom i represijom ništa ne može sačuvati i postići – zaključila je Jerkova.

(BILSV, 29. 12. 2011.)



Događaji | Četvrtak, 14. 06. 2012. | Komentara: 0

Taksa za prolazak kamiona kroz Nacionalni park Fruška gora

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović razgovarao je danas sa direktorom Nacionalnog parka Fruška gora Dobrivojem Antonićem o mogućem uvođenju takse za prolazak teškog kamionskog saobraćaja preko ovog parka.
Odbori LSV | Četvrtak, 14. 06. 2012. | Komentara: 1

Vladislav Ilkić treći put predsednik SO Irig

IRIG – Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Irig, održanoj 12. juna formirani su organi koji će u naredne četiri godine rukovoditi ovom sremskom opštinom, a vladajuću koaliciju će, pored Lige socijaldemokrata Vojvodine činiti i DS, LDP, JS, PUPS i URS.
Izjave | Četvrtak, 14. 06. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Sporan Statut Novog Sada

NOVI SAD – Komentarišući zastoj u pregovoru oko vladajuće većine u Novom Sadu, učesnica u tim pregovorima i kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov istakla je za Večernje novosti da je do zastoja došlo zbog neslaganja oko odredbi u Statutu Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook