Centralizacijom se ne postiže ništa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 29. 12. 2011. | Komentara: 0

Centralizacijom se ne postiže ništa

BEOGRAD – Komentarišući podatke najnovijeg istraživanja agencije Skan, koje je pokazalo da se svaki deseti Vojvođanin izjašnjava za neki oblik samostalnosti Vojvodine, portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je za list Danas da ti rezultati objašnjavaju da su građani Vojvodine nezadovoljni i statusom Vojvodine u okviru Srbije, a samim tim i svojim statusom.

Aleksandra Jerkov

– Mislim da ovo treba uzeti kao ozbiljan signal, jer u Vojvodini do sada nisu postojale separatističke tendencije. Činjenica je da od Srbije nije dobio nezavisnost samo onaj ko je nije tražio. Srbija bi iz toga trebalo da shvati da se centralizacijom i represijom ništa ne može sačuvati i postići – zaključila je Jerkova.

(BILSV, 29. 12. 2011.)



Izjave | Četvrtak, 07. 06. 2012. | Komentara: 0

SPS da prihvati Platformu IVV

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je za današnji broj Novina novosadskih da će saradnja sa Socijlističkom partijom Srbije u pokrajinskoj skupštini biti moguća samo ukoliko socijalisti prihvate „pravila igre“ koja važe u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 05. 06. 2012. | Komentara: 0

Očišćena deponija na Podbari

NOVI SAD - Članovi Mesnog odbora "Podbara" Gradskog odbora LSV Novi Sad očistili su deponiju koja se nalazila kod napuštene kuće u Ulici Save Vukovića. Ovom akcijom članice i članovi Lige želeli su da obeleže 5.jun, Međunarodni dan zaštite životne sredine i ukažu sugrađanima na veliki problem divljih deponija.
Izjave | Utorak, 05. 06. 2012. | Komentara: 0

Nećemo se sastati sa Nikolić master Tomislavom

NOVI SAD - Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine neće učestvovati u sutrašnjim konsultacijama predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa delegacijom Demokratske stranke i njenih koalicionih partnera u vezi sa formiranjem vlade, izjavio je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook