Centralizacijom se ne postiže ništa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 29. 12. 2011. | Komentara: 0

Centralizacijom se ne postiže ništa

BEOGRAD – Komentarišući podatke najnovijeg istraživanja agencije Skan, koje je pokazalo da se svaki deseti Vojvođanin izjašnjava za neki oblik samostalnosti Vojvodine, portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je za list Danas da ti rezultati objašnjavaju da su građani Vojvodine nezadovoljni i statusom Vojvodine u okviru Srbije, a samim tim i svojim statusom.

Aleksandra Jerkov

– Mislim da ovo treba uzeti kao ozbiljan signal, jer u Vojvodini do sada nisu postojale separatističke tendencije. Činjenica je da od Srbije nije dobio nezavisnost samo onaj ko je nije tražio. Srbija bi iz toga trebalo da shvati da se centralizacijom i represijom ništa ne može sačuvati i postići – zaključila je Jerkova.

(BILSV, 29. 12. 2011.)



Događaji | Petak, 20. 04. 2012. | Komentara: 0

Mržnja prekrečena i u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović i predsednik Skupštine Zrenjanina Aleksandar Marton danas su zajedno u Zrenjaninu prekrečili grafit mržnje, pozivajući i druge predstavnike lokalnih vlasti širom zemlje da učine isto.
Izjave | Petak, 20. 04. 2012. | Komentara: 0

Najvažniji zadatak finansije Vojvodine

NOVI SAD – Donošenje Zakona o finansiranju nadležnosti autonomne pokrajine Vojvodine biće jedan od najvažnijih zadataka Lige socijaldemokrata Vojvodine u narednom periodu, istakla je kandidatkinja LSV za novi saziv Pokrajinskog parlamenta i Maja Sedlarević, na stranačkoj tribini u Novom Sadu.
Iz medija | Petak, 20. 04. 2012. | Komentara: 0

Od radikala gori njihovi otpadnici

BEOGRAD – Podržali smo Vladu koja je obećala “beli šengen”, završetak saradnje sa Haškim sudom i set evropskih zakona koji će ubrzati pristupanje EU. Sve tri stvari su urađene. To je dobar osnov za dalju saradnju, a DS je naš dugogodišnji partner, objašnjava u intervjuu za Blic lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook