Čestitka građanima Makedonije i premijeru Zaevu na hrabrosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 01. 10. 2018. | Komentara: 0

Čestitka građanima Makedonije i premijeru Zaevu na hrabrosti

Novi Sad, 01. oktobar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja slobodno izraženu volju građana Makedonije, na današnjem referendumu o Sporazumu o imenu države koji je postignut sa Republikom Grčkom.

LSV

Preko 90% građana izašlih na referendum podržalo je Sporazum i na taj način jasno izrazilo težnju za dobrosusedskim odnosima.

Rezultati referenduma signal su da građani Makedonije svoju zemlju vide u društvu članica Evropske unije i NATO saveza.

Liga socijaldemokrata Vojvodine čestita predsedniku makedonske vlade Zoranu Zaevu na hrabrosti u donošenju političkih odluka, koje donose stabilnost celom regionu i otvaraju mu evropsku perspektivu.

Izražavamo nadu da će i naredni koraci na putu realizacije Sporazuma Makedonije i Grčke proći mirno i demokratskim metodama, što će omogućiti svim građanima Makedonije bolju budućnost.

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Odbori LSV | Sreda, 25. 05. 2011. | Komentara: 0

Za Evropski dan parkova - nove sadnice u OŠ

ZRENJANIN - Povodom 24. maja, Evropskog dana parkova, predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton danas je, sa đacima OŠ "Petar Petrović Njegoš", učestvovao u akciji sadnje desetak novih sadnica tuje u parku škole.
Izjave | Sreda, 25. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o imovini bi uskoro mogao u proceduru

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš izjavio je za dnašnji Dnevnik da očekuje da će do kraja ove nedelje biti okončane konsultacije o radnom tekstu zakona o javnoj svojini, te da bi potom za svega nekoliko dana mogao biti sačinjen tekst koji će biti prosleđen u proceduru.
Odbori LSV | Utorak, 24. 05. 2011. | Komentara: 0

Efikasnijim merama do veće poljoprivredne proizvodnje

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za poljoprivredu Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Petar Mihajlov pozvao je danas na konferenciji za novinare Vladu Srbije da ukine obaveznu godišnju registraciju traktora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook