Čestitka građanima Makedonije i premijeru Zaevu na hrabrosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 01. 10. 2018. | Komentara: 0

Čestitka građanima Makedonije i premijeru Zaevu na hrabrosti

Novi Sad, 01. oktobar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja slobodno izraženu volju građana Makedonije, na današnjem referendumu o Sporazumu o imenu države koji je postignut sa Republikom Grčkom.

LSV

Preko 90% građana izašlih na referendum podržalo je Sporazum i na taj način jasno izrazilo težnju za dobrosusedskim odnosima.

Rezultati referenduma signal su da građani Makedonije svoju zemlju vide u društvu članica Evropske unije i NATO saveza.

Liga socijaldemokrata Vojvodine čestita predsedniku makedonske vlade Zoranu Zaevu na hrabrosti u donošenju političkih odluka, koje donose stabilnost celom regionu i otvaraju mu evropsku perspektivu.

Izražavamo nadu da će i naredni koraci na putu realizacije Sporazuma Makedonije i Grčke proći mirno i demokratskim metodama, što će omogućiti svim građanima Makedonije bolju budućnost.

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Marton: Sav gradski inventar ne pripada Zrenjaninu

ZRENJANIN - Iako se služe imovinom na svojoj teritoriji, opštine tom imovinom ne raspolažu. Pošto se, prema važećem zakonu, za sve se pita centralna vlast, zbog gomile dozvola, ni u najmanjem zaseoku nije lako otvoriti prodavnicu, preno je danas RTS.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica tragične pogibije Olega Nasova

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i zamenik gradonačelnika Zoran Mandić, povodom obeležavanja godišnjice tragične pogibije Novosađanina Olega Nasova, položili su danas cveće na spomen-ploču na platou ispred Varadinskog mosta.
Iz medija | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Hoćemo imovinu, novac i policijsku upravu za Vojvodinu

NOVI SAD - Spremni smo da s Beogradom razgovaramo o našim stavovima da bi Vojvodini trebalo da bude vraćena sva imovina koja joj je 1988. oduzeta, poput puteva, železnice, elektroprivrede i lutrije, ali nismo spremni da od njih odustanemo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook