Da li će MUP reagovati zbog šaranja tabli u Bikić Dolu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 22. 01. 2013. | Komentara: 0

Da li će MUP reagovati zbog šaranja tabli u Bikić Dolu?

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Olena Papuga postavila je danas pitanje Ministarstvu unutrašnjih poslova i ministru policije Ivici Dačiću da li to ministarstvo sankcioniše vandalizam u Republici Srbiji.

LSV

- U noći između subote i nedelje desio se nemili događaj u jednom naseljenom mestu koje se zove Bikić Do u šidskoj opštini, a u kojem je polovina rusinsko stanovništvo, dok drugu polovinu čine Srbi, Mađari i druge nacionalne zajednice. Taj događaj se desio na Nacionalni dan Rusina. Pripadnici rusinske nacionalne zajednice su tog dana bili na centralnoj proslavi svog nacionalnog dana u Sremskoj Mitrovici, a kada su se vratili kući, dočekale su ih iškrabane table na ulasku – istakla je Papuga. Ona je objasnila da su prešarane reči ispisane rusinskim jezikom na tablama na kojima piše „Dobrodošli“, kao i ime naseljenog mesta Bikić Do napisano ovim jezikom.

- Rusini pišu ćirilicom. U ovoj „ćirilizaciji“ ne verujem da je nekom smetalo to što je naziv naselja napisan ćirilicom, nego, najverovatnije, smeta nacionalna zajednica koja već 250 godina živit u tom mestu. Tako da, postavljam pitanje ministru policije i Ministarstvu, da li će i kada da reaguje, kao i da li reaguju u takvim slučajevima, jer je očigledno da su narušeni međunacionalni odnosi – upitala je Olena Papuga.

(BILSV, 22.01.2013)



Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.
Edukacija LSV | Subota, 04. 09. 2010. | Komentara: 0

Seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole

U Novom Sadu, 4. septembra 2010. godine održan je jednodnevni seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole a u organizaciji Centra za edukaciju LSV. Četrdeset troje zaposlenih u Sekratarijatu LSV i portparola lokalnih odbora,
Edukacija LSV | Nedelja, 15. 08. 2010. | Komentara: 0

Edukacija predsednika i predsednica GrO/OO LSV

Nakon seminara "Motivacija", za predsednike i predsednice gradskih i opštinskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Centar za edukaciju LSV (Ce LSV) organizovao je još jednu edukaciju. Nakon uvodne reči Maje Sedlarević, potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (IO GO LSV),



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook