Da sa evroparlamentarcima pronađemo nova rešenja za decentralizaciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 24. 01. 2020. | Komentara: 0

Da sa evroparlamentarcima pronađemo nova rešenja za decentralizaciju

U Novom Sadu je u organizaciji Lige socijaldemokrata Vojvodine sa radom započela  međunarodna konferencija "Uloga regija u evropskim integracijama" na kojoj učestvuju  predstavnici političkih partija okupljenih u Evropsku slobodnu alijansu (EFA), političku grupaciju u Evropskom parlamentu koja okuplja regionalističke partije.

LSV

Pre početka konferencije, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da se pitanje Vojvodine godinama stavlja pod tepih i da je veoma bitno što su članovi Evropskog parlamenta ovih dana u Novom Sadu.

"Želimo da nam naši prijatelji iz EFA i Evropskog parlamenta pomognu u iznalaženju novih rešenja u našoj borbi za decentralizaciju" - istakao je Čanak.

Lorena Lopez de Lacalle, predsednica Evropske slobodne alijanse, istakla je da je današnja konferencija prilika da se razgovara o regijama u Evropi.

"Mi zahtevamo od svih evropskih vlasti da decentralizuju svoje zemlje, jer je to put u potpuno poštovanje demokratičnosti. Vojvodina je sjajan primer poštovanja različitosti i  mi možemo i moramo puno da  naučimo od Vojvođana — naglasila je de Lacalle.

U radu današnje konferencije učestvuju predstavnici političkih partija i nevladinih organizacija iz Velike Britanićje(Vels), Španije(Katalonija i Baskija), Hrvatske i Srbije. 



Izjave | Petak, 27. 07. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Promena vlasti u Novom Sadu jedino silom

NOVI SAD - Građani Novog Sada su na izborima 6. maja jasno rekli koje stranke treba da vode grad u narednom periodu i svaka druga kompozicija vlasti, svako prekomponovanje, rekonstrukcija ili promena vladajuće koalicije, bila bi direktno kršenje izborne volje građana Novog Sada, izjavila je danas predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov.
Govori | Četvrtak, 26. 07. 2012. | Komentara: 0

Govor Nenada Čanka nakon ekspozea mandatara

Stenogram govora lidera LSV i narodnog poslanika Nenada Čanka:
- Stara je istina da svako ima pravo na šansu. I ja zaista mislim da je to tačno. Ova vlada bi po tom osnovu sigurno morala imati pravo na šansu. Ali, ako vidimo malo bolje, ko treba da čini ovu vladu, imam utisak da su mnogi u njoj svoju šansu već imali. A neki i po više puta.
Izjave | Četvrtak, 26. 07. 2012. | Komentara: 0

Gospodin Vučić Leka sad može da radi

NOVI SAD - Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine podržaće amandman iako će zakon biti izmenjen tako da bi Aleksandar Vučić mogao da bude sekretar ovog Saveta. Svako ko pravi zakone prema meri političke stranke do sada je vrlo brzo uvideo da ta praksa nije dobra



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook