Dačić da podnese ostavku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 28. 09. 2013. | Komentara: 0

Dačić da podnese ostavku

NOVI SAD, 28. septembar - Ostavka ministra policije bila bi čin odgovornog čoveka, kao što bi bila očekivana i odluka svakog premijera da takvog ministra smeni.

LSV

Tri godine za redom država se povlači pred huliganima koji prete nasiljem, molotovljevim koktelima i različitim terorističkim akcijama, Sve to vreme Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, ni ostale službe nisu u stanju da ih evidentiraju i privedu.

Država “ne vidi” da zabranjeni Obraz radi i dalje, dok Ustavni sud razmatra nadležnosti Vojvodine, a ne zabranjuje SNP 1389 niti navijačke podgrupe.

Kontraskupovi koje su najavljivale organizacije poput SNP 1389, Obraza, trebalo je ovoga puta da budu iskorišteni za to da država konačno na jednom mestu legitimiše i potraži sve one koji su i prošle i pretprošle godine pretili rušenjem i paljenjem Beograda.

Izjava ministra Dačića da “niko ne treba da dovodi u pitanje političko opredeljenje države i to da li se poštuju Ustavom zagarantovana prava, već da su jedino ograničenje bezbednosni razlozi” upravo dokazuje da je zbog huligana suspendovan Ustav.

Pored toga, bezbednosna situacija u Vojvodini, a naročito u Novom Sadu je odavno ispod granice podnošljivosti. Ministar Dačić načelnika policije nije mogao da imenuje skoro četiri godine, a o obezbeđivanju barem 80 od 300 neophodnih policajaca da i ne govorimo.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Subota, 16. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvođanska zastava viori se u Briselu

BRISEL - Juče je u Briselu vojvođanska zastava istaknuta zajedno sa zastavama drugih evropskih regija u sedištu nove evropske organizacije KEN (Naučno-ekonomska mreža), u kojoj je AP Vojvodina jedan od osnivača. Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i potpredsednica IO GO LSV Maja Sedlarević rekla je za Pravdu da je Liga veoma obradovana vešću da se vojvođanska zastava zaviorila ispred sedišta EU.
Izjave | Subota, 16. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš na čelu radne grupe za zakone o imovini i prihodima

NOVI SAD - Kako je danas objavio Dnevnik, pozivajući se na izvore u Vladi Srbije, radna grupa za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine formirana je juče, a za predsednika je imenovan zamenik lidera LSV i narodni poslanik Bojan Kostreš. Skupština Srbije i Vlada Vojvodine, kako saznaje taj list, ranije su odredile svoje predstavnike, a juče je to učinila i Vlada Srbije.
Odbori LSV | Petak, 15. 04. 2011. | Komentara: 0

Akcija protiv godišnje registracije traktora u Aracu i Bajši

ZRENJANIN/BAČKA TOPOLA - Aktivisti Gradsko odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i Mesnog odbora Aradac danas su ispred mesne kancelarije u tom mestu prikupljali potpise podrške i promovisali inicijativu za izmenu odluke Vlade Republike Srbije u vezi sa registracijom poljoprivredne mehanizacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook