Delegacija LSV na VI Kongresu DPS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 23. 05. 2011. | Komentara: 0

Delegacija LSV na VI Kongresu DPS

PODGORICA - Vladajuća partija u Crnoj Gori, Demokratska partija socijalista, održala je danas u Podgorici šesti stranački Kongres, a ujedno se u Crnoj Gori danas obeležava i peta godišnjica nezavisnosti. Od gostiju iz Srbije kongresu su prisustvovali predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji je predvodio delegaciju LSV, funkcioner Liberalno-demokratske partije Zoran Ostojić i članica predsedništva Srpskog pokreta obnove Snežana Miljanić.

Čanak je, obraćajući se učesnicima kongresa, predsednika DPS Mila Đukanovića pozdravio na cnorogorskom jeziku sa "prešjedniče" i kazao da nije saglasan sa jutrošnjim ocenama iz beogradske štampe da su odnosi između Crne Gore i Srbije "na najnižem nivou".

(BILSV, 21.05.2011.)




Izjave | Četvrtak, 20. 09. 2012. | Komentara: 0

Ustavni sud Srbije da zaštiti AP Vojvodinu

BEOGRAD – Ukoliko Narodna skupština usvoji Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o budžetskom sistemu, poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine podneće Ustavnom sudu Srbije žalbu i zahtev za ocenu ustavnosti i zakonitosti tog akta, istakla je danas Aleksandra Jerkov.
Izjave | Četvrtak, 20. 09. 2012. | Komentara: 0

Uskoro rasprava o obeštećenju Vojvodine

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine povukla je danas svoju inicijativu da se na dnevnom redu tekućeg zasedanja Skupštine AP Vojvodine nađe „Informacija o potrebi obeštećenja AP Vojvodine po osnovu ulaganja građanja Vojvodine u izgradnju Naftagasa, sa predlogom zaključaka“.
Saopštenja | Četvrtak, 20. 09. 2012. | Komentara: 0

Izmene Zakona o budžetskom sistemu protivne Ustavu

NOVI SAD, 20. septembar – Narodni poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine zatražili su od Vlade Republike Srbije da iz skupštinske procedure povuče Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o budžetskom sistemu, zbog toga što je on protivan Ustavu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook