Delegacija LSV posetila parlament Katalonije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 02. 10. 2017. | Komentara: 0

Delegacija LSV posetila parlament Katalonije

Novi Sad, 02. oktobar 2017 - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, predvođena predsednikom stranke Nenadom Čankom, sastala se danas sa predsednicom Parlamenta Katalonije Karme Forcadel.

LSV

Obe strane izrazile su uverenje da je referendum jedan od osnovnih temelja demokratije na kojem građani izražavaju svoju volju.

Bez slobodnog izražavanja stava i volje, nema demokratskog društva.

Forcadel i Čanak osudili  su prekomernu upotrebu sile prema mirnim građanima Katalonije.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Izjave | Sreda, 19. 02. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: Netačne tvrdnje Nataše Mićić

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da "nije tačna" tvrdnja predsednice Političkog saveta LDP Nataše Mićić, izneta u intervjuu Danasu, da je ta partija ponudili LSV-u saradnju po nemačkom modelu, da na republičkom nivou deluju kao LDP, a u Vojvodini sa listom Lige.
Događaji | Utorak, 18. 02. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Birači će prepoznati principijelnost

BEOGRAD – Koalicija Boris Tadić - Nova demokratska stranka - Zeleni, Liga socijaldemokrata Vojvodine – Nenad Čanak, Zajedno za Srbiju,  Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu i Demokratska levica Roma predala je večeras Republičkoj izbornoj komisiji listu poslaničkih kandidata za parlamentarne izbore zakazane za 16. mart.
Izjave | Utorak, 18. 02. 2014. | Komentara: 0

Uskoro će se videti ko je za promenu Ustava

NOVI SAD – List Dnevnik u današnjem broju piše da još nisu poznati sporni detalji u vezi sa usklađivanjem Statuta AP Vojvodine, te da je novi Statut zapravo samo "probni balon" o spremnosti političke elite za otvaranje pitanje ustavnih promena položaja Vojvodine, a šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV Branislav Bogaroški za taj list navodi da će se videti da li postoji saglasnost oko promene Ustava kad deklaracija LSV dođe na dnevni red u pokrajinskom parlamentu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook