Demokrate da odluče da li smo im bliži mi ili Dveri

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 28. 06. 2012. | Komentara: 1

Demokrate da odluče da li smo im bliži mi ili Dveri

NOVI SAD - Još uvek nismo dobili zvaničnu potvrdu od Demokratske stranke da će u Novom Sadu formirati vlast uspomoć SPS-a, DSS-a, Radikala i Dveri, premda smo čuli informacije o takvoj mogućnosti, rekao je za Novine novosadske Robert Kolar, predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad.

Robert Kolar

On je, govoreći o pregovorima, istakao da ga je iznenadilo što DS i SPS ne nastupaju kao dve odvojene partije, već kao jedinstven blok, “što je naročito čudno imajući u vidu rasplet na republičkom nivou”.

-U tim pregovorima, do sada nismo uspeli da se usaglasimo oko preuzimanja odgovornosti, iako su naši zahtevi bili poprilično realni i pristojni. DS i SPS, kao jedna strana u pregovorima, nisu želeli da nam omoguće da preuzmemo resore u kojima su građani prepoznali naš dobar rad i na izborima nam ukazali poverenje da nastavimo započete poslove. Prilikom pregovora nismo isticali činjenicu da je DS sa 32 mandata od pre četiri godine pao na 16, dok smo se mi sa 9 odobrničkih mesta narasli na 15, pa su naši zahtevi bili čak i ispod nivoa te proporcije. Smatrali smo da nije novosadski to isticati – kaže Kolar.

Kolar napominje da će se konačan epilog videti tek na sutrašnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine grada, ali i da veruje da će preovladati zdrav razum, odnosno da će DS zaključiti da joj je LSV  “makar malo prirodniji partner nego što su to Dveri I radikali”.

(BILSV, 28.06.2012.)



Odbori LSV | Petak, 06. 04. 2012. | Komentara: 0

LSV u Sremskoj Mitrovici pod rednim brojem 6

SREMSKA MITROVICA - Lista pod nazivom Liga socijaldemokrata Vojvodine – Nenad Čanak na predstojećim izborima za Skupštinu grada Sremska Mitrovica će nastupiti pod rednim brojem 6, saopšteno je na pres konferenciji koja je održana juče u prostorijama Gradskog odbora LSV Sremska Mitrovica.
Događaji | Petak, 06. 04. 2012. | Komentara: 0

Koncert za Međunarodni dan Roma

NOVI SAD - Međunarodni dan Roma, 8. april, obeležiće se ovog vikenda u Novom Sadu sa nekoliko umetničkih programa, a centralna proslava održaće se u subotu, 7. aprila od 20 časova u bašti letnjeg bioskopa Kulturnog centra Novog Sada, kada je predviđen koncert romske muzike "Rekviem".
Događaji | Petak, 06. 04. 2012. | Komentara: 0

Sačuvati Vaserštat

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović obišao je danas Vaserštat, deo Petrovaradinske tvrđave, i tom prilikom izjavio da grad treba da uđe u pregovore sa Vojskom Srbije kako bi preuzeo ovaj ali i druge delove Petrovaradinske tvrđave koji su još uvek pod nadležnošću vojske.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook