Demokratija nije samo sloboda govora, nego i zaštita društva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 17. 04. 2020. | Komentara: 0

Demokratija nije samo sloboda govora, nego i zaštita društva

NOVI SAD - Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine, izjavio je danas da demokratija ne znači samo slobodu govora i iznošenja ideja nego i zaštitu društva od destrukcije, nezakonitog i antiustavnog delovanja. Upitan kako komentariše izjavu Saše Radulovića, lidera pokreta DJB, da su mediji u Srbiji „politički protivnici građana“, uključujući i N1 i Danas, Kostreš je rekao da ga od tog čoveka više ništa ne iznenađuje. 

LSV

- Ko ne razume ulogu medija u društvu i njihov značaj, kao i potrebu da oni budu prenosioci vesti a ne propagandne alatke u nečijim rukama, zaista ne zaslužuje prisustvo u javnom prostoru. Demokratija ne znači samo slobodu govora i iznošenja ideja nego i zaštitu društva od destrukcije, nezakonitog i antiustavnog delovanja - kazao je Kostreš za rubriku „Pitanje/odgovor“ lista Danas.

(SzILSV, 17.04.2020)




Saopštenja | Ponedeljak, 30. 05. 2011. | Komentara: 0

Ponovo jasno gde je koren nasilja u Srbiji

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje sinoćnje nasilje u Beogradu i očekuje da svi huligani budu najstrožije kažnjeni. Sve što se desilo još jednom pokazuje gde je koren nasilja u Srbiji i zašto je Srpska radikalna stranka trebalo da bude zabranjena. Takođe, ponovo se vidi i zašto bi Ustavni sud trebalo da zabrani Obraz i ostale neonacističke i ekstremističke organizacije.
Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Sramna izjava Vučića

NOVI SAD - Sramna je izjava zamenika predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića u kojoj fašističkim naziva ocenu predsednika LSV Nenada Čanka da je Ratku Mladiću bilo jednostavno da se krije u Vojvodini s obzirom da u njoj živi veliki broj izbeglica i da dosta njih nemaju rešenu svu dokumentaciju.
Izjave | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš razgovarao sa Đelićem o zakonu o imovini

NOVI SAD - Predlog Zakona o javnoj svojini trebalo bi da bude upućen na osvajanje Skupštini Srbije do leta, čim se usaglase preostala politička pitanja, najavili su juče potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić i predsednik Radne grupe za izradu Zakona o imovini i prihodima Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš, javlja RTV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook