Deseti rođendan zastave Vojvodine!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Akcije/Kampanje | Četvrtak, 27. 02. 2014. | Komentara: 0

Deseti rođendan zastave Vojvodine!

KOVAČICA – Osim Kovačice, u još deset mesta u Vojvodini se ne poštuje odluka Skupštine AP Vojvodine o obaveznom isticanju vojvođanske zastave uz zastavu Republike Srbije.

LSV

Postavlja se pitanje zašto se stranke koje su na vlasti pozivaju na zakone i Ustav kada je nešto u njihovu korist, a s druge strane iste te stranke krše te iste zakone i taj isti Ustav kada je u pitanju nešto što se odnosi na Vojvodinu.

LSVO je organizovala danas akciju u tom mestu povodom desetogodišnjice donošenja odluke o zastavi Vojvodine u Skupštini APV.

Predstavnici LSVO su defilovali ulicama Kovačice noseću veliku zastavu AP Vojvodine i desetine manjih vojvođanskih zastava.

Zamenica predsednice LSVO Bojana Begović podsetila je da LSV obeležava godišnjicu usvajanja odluke o zastavi AP Vojvodine jer je ponosni na nju, ali i da bi upozorila na nezadovoljavajući tretman te zastave
- Vojvodina je evropska regija koja ima svoju zastavu, koja predstavlja naš identitet i mi želimo da stvorimo uslove u kojima će nam biti omogućeno da bez problema ističemo svoja obeležja. Vojvođanska zastava odražava posebnosti i različitosti Vojvodine, kojima se dičimo: multikulturalnost, višejezičnost i jednakost svih građanki i građana, bez obzira na nacionalnu, versku, zavičajnu ili bilo koju drugu pripadnost. Pored toga ona pokazuje nedvosmislenu težnju ka približavanju Evropskoj uniji, jer Vojvodina jeste Evropa u malom i Vojvodina jeste pokretačka snaga Srbije – napomenula je Begovićeva.

Ona je podsetila da su zastava i grb jedino što je Vojvodini zagarantovano Ustavom, a za šta se izborila  Liga socijaldemokrata Vojvodine.
- To su simboli naše autonomije. Na mladim Vojvođanima i Vojvođankama je da te simbole očuvaju i neguju za buduće generacije – zaključila je Bojana Begović.

(BILSV, 27.02.2014)



Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.
Iz medija | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se u petak s premnjerom Srbije. Mirkom Cvetkovićem od koga će zatražiti pokretanje procesa donošenja zakona o imovini i prihodima Vojvodine, potvrdio je Dnevniku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On je kazao da do ovog sastanka dolazi nakon incijative Lige, koja je pre dva meseca najavila pritisak na republičke organe vlasti za donošenje ovih zakona.
Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook