Do leta Vojvodini će biti vraćeno sve dogovoreno

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 19. 01. 2012. | Komentara: 1

Do leta Vojvodini će biti vraćeno sve dogovoreno

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš koji je bio šef radne grupe za izradu Zakona o javnoj svojini izjavio je da će do kraja februara pokrajini biti vraćena imovina čija dokumentacija nije sporna, a da će do leta biti vraćeno sve dogovoreno, prenosi RTV.

Bojan Kostres

Kako kaže, „ima još mnogo stvari na kojima insistiramo, a to su obeštećenja Vojvodine za naftu, putevi, železnice, pošta, telekom i drugi veliki sistemi koji su bili u vlasništvu Vojvodine za vreme njene autonomije, a posle Miloševićog puča oduzete".
- O tim stvarima tek moramo da razgovaramo i moramo da nadjemo prvo snage da postignemo jedinstvo unutar Vojvodine, a onda i politički konsenzus u Srbiji -  zaključuje Kostreš.

(BILSV, 19.01.2012.)



Izjave | Četvrtak, 02. 08. 2012. | Komentara: 1

Sedam amandmana na predlog izmene zakona o NBS

NOVI SAD - Narodni poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine podneli su sedam amandmana na predlog izmene zakona o Narodnoj banci Srbije. U toku rasprave o predlogu izmena ovog zakona, oštro su se suprotstavili činjenici da se o trenutno najvažnijoj instituciji u državi donosi zakon po hitnom postupku i to početkom avgusta.
Izjave | Četvrtak, 02. 08. 2012. | Komentara: 0

Čanak podneo ostavku zbog odnosa vlasti prema Vojvodini

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podneo je ostavku na mesto predsednika Nacionalnog saveta za decentralizaciju u znak protesta, kako je rekao novinarima, zbog uništavanja poslednjih tragova autonomije Vojvodine i obesmišljavanja ideje decentralizacije od strane državnih organa.
Saopštenja | Sreda, 01. 08. 2012. | Komentara: 1

Čanak pozvao ambasadore da zaustave politički progon u Srbiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozvao je danas ambasadore više zemalja da pomognu da se jednom zauvek zaustavi progon političkih protivnika u Srbiji zloupotrebom državnih organa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook