Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 17. 05. 2017. | Komentara: 0

Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

Novi Sad, 17. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku predsednika Republike Makedonije Đorđa Ivanova da poveri mandat za sastav nove vlade lideru Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranu Zaevu.

LSV

Ova odluka predsednika Ivanova omogućiće miran transfer vlasti i osigurati stabilnost Makedonije.

Multietnički karakter Makeodnije mora biti očuvan i nadamo se da će nova vlada ove zemlje učiniti sve da se umanje tenzije koje su nastale zbog nepoštovanja Ustava i većinske volje građana iskazane u izbornom procesu.

Liga socijaldemorkata Vojvodine uverena je da će i Makedonija i Srbija zajedničkim naporima ubrazati put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, jer je to u interesu građana obe zemlje.

Dobrosusedski odnosu na Balkanu moraju biti prioritet svih političkih aktera, a političari prošlosti, koji profitiraju na etničkim podelama, moraju nestati sa političke scene.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Odbori LSV | Četvrtak, 25. 09. 2014. | Komentara: 0

Podsetićemo Subotičane

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemorkata Vojvodine Subotica Dragan Andrić najavio je  na konferenciji za medije akciju u kojoj aktivisti LSV od srede 24. septembra dele na štandovima, materijal kojim će podsetiti građane kako se u Subotici i čitavoj Vojvodini živelo dok je imala zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, pravo na imovinu i prihode i sve to garantovano Ustavom.  
Događaji | Utorak, 23. 09. 2014. | Komentara: 0

I ove godine ništa od sedam posto Vojvodini

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Homanov istakao je danas da na Izveštaj o izvršenju pokrajinske skupštinske odluke o budžetu APV za prvih šest meseci ove godine ima nekoliko sitnih zamerki, ali je zaključak da se nije ponašalo rasipnički, već štedljivo i u skladu sa situacijom u kojoj živimo, zbog čega su poslanici Lige glasali za njegovo usvajanje.
Odbori LSV | Utorak, 23. 09. 2014. | Komentara: 0

Šta je sve izgrađeno u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Srbija mora dobiti Ustav koji neće kočiti evropske integracije i neće gušiti autonomiju Vojvodine. Mi tražimo da se Ustav menja i da se progovori o potrebi promene i preciznog definisanja položaja Vojvodine u njemu, u skladu sa stečenim pravima i evropskim standardima, izjavila je danas predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Branislava Jovanov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook