25 godina Lige socijaldemokrata Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 14. 07. 2015. | Komentara: 0

25 godina Lige socijaldemokrata Vojvodine

NOVI SAD – Pre 25 godina,  14. jula 1990. godine u Novom Sadu je osnovana Liga socijaldemokrata Vojvodine.

LSV
 
Pre čevrt veka nas je okupila borba protiv rata, nasilja i mržnje.
Branili smo ravnopravnost i borili se za ravnopravnost svih bez obzira na bilo koju vrstu pripadnosti, za različitost i poštovanje ljudskih prava. Građani znaju da iste vrednosti zastupamo i četvrt veka kasnije.
 
Godinama smo se borili i borimo se protiv fašizma, otimanja vojvođanske imovine, nepravde, lošeg Ustava, centralizma i umanjivanja nadležnosti Vojvodine.
 
Ligašice i  ligaši su bili autonomaši i kada su nas zbog toga pljuvali na ulici.  
Liga je bila ta koja se borila, ona je ta koja bori se i boriće se i ubuduće za čiste račune, za vraćanje imovine Vojvodine i za decentralizaciju čitave Srbije.
 
Borili smo se i borićemo se i dalje za najviši stepen autonomije Vojvodine - za zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, izvorne prihode i sopstvenu imovinu garantovanu Ustavom. Borili smo se 25 godina i borićemo se i dalje za mlade, za poljoprivrednike, za radnike i za penzionere.
 
Četvrt veka Liga socijaldemokrata Vojvodine je bila tu i biće tu i dalje da predvodi borbu za ravnopravnost, istinu i  suočavanje sa prošlošću.
 
Dosledno se svih ovih godina borimo za evropski put Vojvodine i čitave Srbije.
Borićemo se i dalje!
 
(BILSV, 14. 07. 2015)



Događaji | Petak, 15. 11. 2019. | Komentara: 0

Papuga na rusinskom u Skupštini o manjinskim udžbenicima i ABC food-u

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga upitala je ministra prosvete Mladena Šarčevića zašto još uvek nije reagovao na činjenicu da učenici, pripadnici nacionalnih manjina, nemaju sve udžbenike, već je za to okrivio nacionalne savete nacionalnih manjina. Ona je zatražila i informaciju od ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića šta planira da uradi sa hladnjačom „ABC food“.
Događaji | Četvrtak, 07. 11. 2019. | Komentara: 0

Troškovi garancijskog fonda veći od plasiranih sredstava

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine nije podržala Izveštaj o poslovanju Garancijskog fonda APV u 2018. godini, a šef poslaničke grupe LSV Branislav Bogaroški je naveo da je razloga za to nekoliko. 
Događaji | Sreda, 06. 11. 2019. | Komentara: 0

Ambiciozna planiranja, realizacija vrlo slaba

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović istakao je danas da je naspram ambiciozno planiranih pozicija u budžetu, realizacija vrlo slaba. On je upitao da li je moguće da sve što je planirano bude i realizovano do kraja godine, a kao najveće primere nezavršenih realizacija je naveo zgradu RTV-a i Žeželjev most.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook