Aleksandar Jovanović obišao izbeglice na prelazu Horgoš 2

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 18. 09. 2015. | Komentara: 0

Aleksandar Jovanović obišao izbeglice na prelazu Horgoš 2

HORGOŠ - Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Aleksandar Jovanović obišao je danas granični prelaz Horgoš 2 i izbeglice iz Sirije, koje se nalaze na tom prelazu s Republikom Mađarskom.

LSV

Jovanović se na licu mesta sastao i razgovarao s predstavnicima MUP-a Srbije, s predsednikom Skupštine opštine Kanjiža Robertom Lackom, s predstavnicima Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, kao i s lekarima hitne pomoći, koji dežuraju i pružaju svesrdnu pomoć izbeglicama na graničnom prelazu.
 
- Situacija je izuzetno teška, bez obzira na to što se na ovom graničnom prelazu trenutno nalazi samo oko 300 izbeglica, koji su stacionirani u šatorima. Za sada, imaju vodu za piće, međutim ne postoji adekvatni sanitarni čvor, što je najveći problem za ove ljude. U razgovoru s njima, nažalost, mogu da konstatujem da su ljudi očajni, tužni, izgubljeni i veoma uplašeni. Oni shvataju da se granice neće skoro otvoriti, a granični prelaz s Hrvatskom je trenutno zatvoren. Izmoreni su i vidno iscrpljeni, a neki su i fizički povređeni. Mnogi od njih imaju zdravstvene probleme ‒ temperaturu, stomačne tegobe, i potrebna im je ozbiljna medicinska pomoć. Po njihovim rečima, za sada nema izgleda da će se stvari rešiti. Kroz suze pričaju o svojim jadima, izgubili su svoje domove, a mnogi su i bez novca – rekao je Aleksandar Jovanović nakon razgovora sa izbeglicama, dodajući da se oni još uvek nadaju boljem sutra i svim srcem veruju u ljudsku dobrotu i samilost.
 
(BILSV, 18.09.2015.)




Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook