AP Vojvodina ulaže u mlade i omladinske projekte

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 01. 07. 2013. | Komentara: 0

AP Vojvodina ulaže u mlade i omladinske projekte

NOVI SAD / STRAZBUR - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu prisustvovala je danas u Strazburu sastanku Skupštine evropskih regija (AER) na kome je glavna tema bila izrada političkog izveštaja i preporuka o učešću mladih u demokratskom životu u evropskim regijama.

LSV

Predsedništvo AER usvojilo je izveštaj pod nazivom "Učešće mladih u demokratskom životu na regionalnom nivou", koji će biti jedan od prioriteta omladinske politike Skupštine za period od 2013. do 2014. godine.

Na sastanku su se okupili predstavnici petnaest zemalja koji su izložili situaciju u zemljama iz kojih dolaze, a Čobanu je istakla da sekretarijat na čijem je čelu podržava omladinske organizacije, institucije i jedinice lokalne samouprave u sprovođenju omladinskih projekata, kroz realizaciju Akcionog plana politike za mlade i godišnjih konkursa.

- Uz institucionalnu podršku u zemlji, mladi su prvi put dobili priliku da se čuju njihovi problemi i njihove želje; dobili su mogućnost da sami definišu pravce i oblasti delovanja na pokrajinskom nivou. Pored podrške u realizaciji omladinskih projekata, Pokrajinski sekretarijat je osnovao Pokrajinski savet za mlade i podržava i inicira osnivanje saveta za mlade na lokalnim novoima u AP Vojvodini - rekla je Marinika Čobanu, naglasivši da je novina u omladinskoj politici - konstituisanje Foruma mladih AP Vojvodine.

Ona je predložila da se jedan od sastanaka u 2014. godini održi u Novom Sadu, što su organizatori i učesnici skupa prihvatili.

(BILSV, 01.07.2013)



Događaji | Sreda, 29. 05. 2019. | Komentara: 0

Branili smo i branićemo Vojvodinu

Budžet Vojvodine je 2009. godine iznosio 59, a budžet Grada Beograda 61 milijardu dinara. Ove godine budžet Vojvodine je 74,4 a budžet Grada Beograda 123 milijarde. Pitate zašto i odakle? Pa odavde – ukazao je predsednik Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev, na sinoćnjoj tribini Vojvođanskog fronta u Selenči.

Događaji | Sreda, 22. 05. 2019. | Komentara: 0

Za Vojvođanski front - osim Vojvodine - nema rezervnog plana!

Na tribini “Vojvođanskog fronta“ u organizaciji Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije u Žablju, govorili su pred okupljenim građanima predstavnici ove dve stranke.
Događaji | Petak, 10. 05. 2019. | Komentara: 0

LSV pozdravlja presudu Višeg suda u Podgorici

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja istorijsku presudu Višeg suda u Podgorici za pokušaj terorizma na dan izbora 16. oktobra 2016. godine. Pune dve decenije državno nelojalni i destruktivni delovi opozicije u Crnoj Gori izazivaju nasilje u pokušaju da silom preuzmu vlast i usmere državu u suprotnom smeru od evropskog i demokratskog razvoja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook