Beograđani neće decentralizaciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 31. 10. 2011. | Komentara: 1

Beograđani neće decentralizaciju

BEOGRAD - Prema najnovijem istraživanju Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), postoje značajne razlike kada je u pitanju regionalna pripadnost građana. Najskloniji procesu decentralizacije i regionalizacije su stanovnici Vojvodine (26 odsto), zatim Centralne Srbije (12 odsto), a tek su na kraju Beograđani - njih osam odsto, piše list Danas.

Marinika Čobanu

U istraživanju se navodi da je ovaj podatak iznenađujući, jer je u pitanju sredina koja ima najjače obrazovne, kulturne, ekonomske, političke i razvojne potencijale. Zamenica direktorke Kancelarije nacionalnog saveta za decentralizaciju, Marinika Čobanu ocenila je za Danas da Beograđani ne žele decentralizaciju jer je to „kontradiktorno u odnosu od onoga što zovemo novčanik". Kako objašnjava, svi bi voleli da se sprovede decentralizacija, kako bi im javne službe bile u blizini.

- Međutim, ako Beograđane pitate da li bi sredstva ravnomerno trebalo da se raspodele na sve lokalne samouprave, onda im decentralizacija nije na umu - ukazuje Čobanu.
(BILSV, 31. 10. 2011.)



Događaji | Četvrtak, 19. 07. 2012. | Komentara: 0

“Karavan mira” u Skupštini Novog Sada

NOVI SAD - Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov primila je danas u predstavnike međunarodne nevladine organizacije Service Civil International (SCI) i sa njima razgovarala o projektu "Karavan mira", koji volonteri ove organizacije sprovode u Novom Sadu.
Događaji | Utorak, 17. 07. 2012. | Komentara: 0

Borili smo se 22 godine, borimo se i dalje

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je u obraćanju povodom 22. rođendana LSV koji je u ponedeljak 16. jula obeležen u Novom Sadu, pozdravio predstavnike ambasada i brojne druge visoke zvanice poput predsednika SDU Žarka Koraća, lidera SPO Vuka Draškovića, predsednika SDP Rasima Ljajića, pokrajinskog premijera i potpredsednika DS Bojana Pajtića i potpredsednika LDP Dušana Mijića, kao prijatelje sa kojima su se ligaši sve ove godine borili za bolje društvo.
Događaji | Subota, 14. 07. 2012. | Komentara: 5

Danas 22. rođendan Lige socijaldemokrata Vojvodine

NOVI SAD - Pre 22 godine, 14. jula 1990. godine, osnovana je Liga socijaldemokrata Vojvodine. Od tada do danas, ligašice i ligaši su bili socijaldemokrate kada to nije bilo nimalo popularno, autonomaši kada su ih zbog toga pljuvali i napadali na ulici, protivinici rata i zaštitnici pripadnika svih nacionalnih zajednica u Vojvodini kada je to bilo više nego opasno.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook