Beograđani neće decentralizaciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 31. 10. 2011. | Komentara: 1

Beograđani neće decentralizaciju

BEOGRAD - Prema najnovijem istraživanju Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), postoje značajne razlike kada je u pitanju regionalna pripadnost građana. Najskloniji procesu decentralizacije i regionalizacije su stanovnici Vojvodine (26 odsto), zatim Centralne Srbije (12 odsto), a tek su na kraju Beograđani - njih osam odsto, piše list Danas.

Marinika Čobanu

U istraživanju se navodi da je ovaj podatak iznenađujući, jer je u pitanju sredina koja ima najjače obrazovne, kulturne, ekonomske, političke i razvojne potencijale. Zamenica direktorke Kancelarije nacionalnog saveta za decentralizaciju, Marinika Čobanu ocenila je za Danas da Beograđani ne žele decentralizaciju jer je to „kontradiktorno u odnosu od onoga što zovemo novčanik". Kako objašnjava, svi bi voleli da se sprovede decentralizacija, kako bi im javne službe bile u blizini.

- Međutim, ako Beograđane pitate da li bi sredstva ravnomerno trebalo da se raspodele na sve lokalne samouprave, onda im decentralizacija nije na umu - ukazuje Čobanu.
(BILSV, 31. 10. 2011.)



Događaji | Ponedeljak, 26. 12. 2011. | Komentara: 0

Uspešna godina Skupštine grada Novog Sada

NOVI SAD - U Skupštini grada Novog Sada tokom 2011. godinе, računajući i poslednju sednicu koja je zakazana za sredu, 28. decembra, održano je 12 zasedanja gradskog parlamenta i ova godina, gledano po efikasnosti rada Skupštine, predstavlja jednu od najuspešnijih, ocenjeno je na današnjoj konferenciji za novinare predsednika parlamenta Aleksandra Jovanovića i njegove zamenice Marije Vrebalov.
Događaji | Petak, 23. 12. 2011. | Komentara: 0

Uskoro smeštaj za beskućnike

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujnović obišli su danas radove na adaptaciji "Prenoćišta za beskućnike".
Događaji | Petak, 23. 12. 2011. | Komentara: 2

Čovek od A do Š je – autonomaš!

SREMSKA MITROVICA – Iduća godina mora biti godina u kojoj ćemo napraviti promenu, a ta promena će se zvati pobeda Lige socijaldemokrata Vojvodine i njenog programa, istakao je sinoć lider LSV Nenad Čanak na stranačkoj novogodišnjoj proslavi organizovanoj u Sremskoj Mitrovici.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook