Bespovratna sredstva poljoprivrednicima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 05. 08. 2015. | Komentara: 0

Bespovratna sredstva poljoprivrednicima

NOVI SAD - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški uručio je danas 98 ugovora ukupne vrednosti preko 23 miliona dinara, poljoprivrednicima koji su dobili bespovratna sredstva za unapređenje stočarstva. 

LSV

Za opremanje stočarskih farmi novac u ukupnom iznosu od 15,2 miliona dinara, dobio je 31 poljoprivrednik. Za rad udruženja odgajivača stoke dodeljeno je tri miliona dinara za 25 korisnika, dok je za očuvanje i održivo korišćenje genetskih resursa domaćih životinja dva i po miliona dinara raspodeljeno za 25 stočara. Za održavanje lokalnih i regionalnih izložbi stoke raspodeljeno je dva i po miliona dinara, a novac je dobilo 18 korisnika.

Bogaroški je napomenuo da je na raspolaganju ostalo još 50 miliona dinara za opremanje stočarskih farmi i pozvao vojvođanske poljoprivrednike da konkurišu za taj novac.

- Na raspolaganju su još dva miliona dinara za unapređenje rada udruženja odgajivača stoke i taj konkurs će raspisan narednih dana - rekao je Boragoški i najavio da je će na jesen biti raspisan i konkurs za umatičenje i selekcijske mere u stočarstvu. On je još najavio i da Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu u petak, 7. avgusta 2015, organizuje okrugli sto o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koji je u procesu javne rasprave.
(BILSV, 05.08.2015)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook