Bespovratna sredstva poljoprivrednicima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 05. 08. 2015. | Komentara: 0

Bespovratna sredstva poljoprivrednicima

NOVI SAD - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški uručio je danas 98 ugovora ukupne vrednosti preko 23 miliona dinara, poljoprivrednicima koji su dobili bespovratna sredstva za unapređenje stočarstva. 

LSV

Za opremanje stočarskih farmi novac u ukupnom iznosu od 15,2 miliona dinara, dobio je 31 poljoprivrednik. Za rad udruženja odgajivača stoke dodeljeno je tri miliona dinara za 25 korisnika, dok je za očuvanje i održivo korišćenje genetskih resursa domaćih životinja dva i po miliona dinara raspodeljeno za 25 stočara. Za održavanje lokalnih i regionalnih izložbi stoke raspodeljeno je dva i po miliona dinara, a novac je dobilo 18 korisnika.

Bogaroški je napomenuo da je na raspolaganju ostalo još 50 miliona dinara za opremanje stočarskih farmi i pozvao vojvođanske poljoprivrednike da konkurišu za taj novac.

- Na raspolaganju su još dva miliona dinara za unapređenje rada udruženja odgajivača stoke i taj konkurs će raspisan narednih dana - rekao je Boragoški i najavio da je će na jesen biti raspisan i konkurs za umatičenje i selekcijske mere u stočarstvu. On je još najavio i da Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu u petak, 7. avgusta 2015, organizuje okrugli sto o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koji je u procesu javne rasprave.
(BILSV, 05.08.2015)



Događaji | Sreda, 06. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Mantija i navijački dres nisu pancir koji brani od zakona

Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je vanredno stanje, uprkos početnim nesnalaženjima Vlade u određivanju mera, uspelo da sačuva mnoge ljudske živote i da ne dozvoli da kapaciteti zdravstvenih institucija budu preopterećeni, da zdravstveni sistem pukne i da samim tim dođemo u poziciju da ljudi umiru bez ikakve mogućnosti da im se pomogne.
Događaji | Nedelja, 15. 03. 2020. | Komentara: 0

RIK proglasio izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je sinoć izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 26. april.

Događaji | Nedelja, 01. 03. 2020. | Komentara: 0

Papuga: Malo više poštovanja za ratne veterane i zakon koji im to garantuje

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga rekla je da će poslanici LSV glasati protiv predloženog Zakona o pravima boraca i vojnih invalida. Kako je rekla, iako se poslanici Lige ne slažu sa svim zahtevima boraca i vojnih invalida, država mora da vodi računa o ljudima koji su se žrtvovali za nju i ne sme njihove porodice ostaviti na ulici kao nevidljive građane ove zemlje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook