Bogaroški predstavio kredite i podsticaje za poljoprivrednike iz Bečeja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Nedelja, 15. 02. 2015. | Komentara: 0

Bogaroški predstavio kredite i podsticaje za poljoprivrednike iz Bečeja

BEČEJ - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški predstavio je poljoprivrednim proizvođačima iz Bečeja rad Sekretarijata i saradnju sa Pokrajinskim fondom za razvoj poljoprivrede, Razvojnim fondom Vojvodine i Garancijskim fondom AP Vojvodine.

LSV
 
Bogaroški je istakao da sekretarijat kojim rukovodi ove godine ima preko 7,1 milijardi dinara na raspolaganju, što je i u procentualnom i u apsolutnom iznosu više nego u 2014. godini, iako je ovogodišnji pokrajinski budžet manji. Konkursi za dodelu podsticajnih bespovratnih sredstava će biti objavljeni oko 1. marta i trajaće, uz nekoliko izuzetaka, do kraja septembra, odnosno do utroška novca. Kako je rečeno na tribini, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu će nastaviti sa udruživanjem sredstava sa lokalnim samoupravama, pre svega za sanaciju kanalske mreže, za čega je opredeljeno 590 miliona dinara, sa učešćem Sekretarijata u iznosu od 60 odsto. Opredeljen je, takođe, i veći iznos sredstava za pošumljavanje, za melioracije, komasacije.

- Ima prostora za sve lokalne samouprave da konkurišu, obezbede onaj deo sredstava iz naših izvora, te da uradimo ozbiljnije korake u 2015. godini. Naš primarni interes je da sav novac koji imamo na raspolaganju utrošimo u ovoj budžetskoj godini, jer je namenjen za dobrobit poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Nadam se da će identičan interes imati i lokalne samouprave, te da će se prepoznati naša volja da izvršimo ulaganja. Čak 98 odsto sredstava kojima raspolaže Pokrajinski sekretarijat, vraćamo nazad u poljoprivredu i vodoprivredu i cilj nam je da sva sredstva koja imamo na raspolaganju u 2015. godini i utrošimo. To neće biti lako. Izvršenje budžeta je od godine do godine između 80 i 85 odsto. Ako uspemo da prebacimo preko 95 odsto, mislim da ćemo postići cilj - konstatovao je Branislav Bogaroški.

On je pred prepunom salom Skupštine opštine Bečej predstavio ovogodišnje konkurse za koje je obezbeđeno 985 miliona dinara bespovratnih sredstava za investicije u poljoprivredi namenjenih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima u Vojvodini (navodnjavanje, plastenici, protivgradne mreže, mali pogoni za preradu, stočarstvo, staračka domaćinstva). Neposredno pre tribine Bogaroški je razgovarao sa predsednikom opštine Bečej Vukom Radojevićem o dosadašnjoj saradnji i narednim zajedničkim akcijama.
 
(BILSV, 15.02.2015)




Događaji | Petak, 24. 02. 2023. | Komentara: 0

Preteći antiukrajinski grafiti na zgradi u kojoj živi član Glavnog odbora LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih državnih organa da uhapse i sankcionišu osobe koje su na zgradi u Novom Sadu, u kojoj živi član Glavnog odbora LSV Slobodan Zonić, ispisali poruke mržnje i neprimerene sadržine.

Događaji | Petak, 06. 01. 2023. | Komentara: 0
Događaji | Subota, 24. 12. 2022. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook