Bogaroški predstavio kredite pančevačkim paorima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 09. 02. 2015. | Komentara: 0

Bogaroški predstavio kredite pančevačkim paorima

PANČEVO - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisaće 27 konkursa za investicije u poljoprivredi, a sekretar Branislav Bogaroški predstavio je kreditne linije pančevačkim poljoprivrednicima, koji su prethodnih godina koristili najmanje tih sredstava.

LSV

Ukazao je da će Pokrajinski sekretarijat izdvojiti 985 miliona dinara bespovratnih sredstava za investicije u poljoprivredi, namenjenih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima u Vojvodini.
Poljoprivrednici će moći da konkurišu za sredstva iz raznih oblasti, između ostalog, za navodnjavanje, plastenike, protivgradne mreže, male preradne kapacitete, stočarstvo i staračka domaćinstva, dodao je Bogaroški.
– Naša ideja je da u februaru obiđemo sve lokalne samouprave, pogotovo zato što nisu ravnomerno raspoređeni podsticaji koje dajemo. Najmanje se povlači iz regiona Banata, posebno južni Banat. Zato želimo da informišemo potencijalne korisnike šta mogu da očekuju od nas. Meni je u interesu da naši konkursi budu dostupni svima podjednako. Da nemamo situaciju da četiri ili pet opština budu veoma aktivni i da poljoprivrednici iz tih krajeva uzimaju sredstva već da to bude tako na nivou cele Vojvodine – kaže Branislav Bogaroški, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. U zavisnosti od konkursa, investicije će biti finansirane od 30 do 60 odsto. Konkursi će biti objavljeni 1. marta, a najveći broj će trajati do kraja septembra.

(RTV, 09. 02. 2014)






ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook