Bogaroški sa najboljim učenicima poljoprivrednih škola u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 22. 10. 2015. | Komentara: 0

Bogaroški sa najboljim učenicima poljoprivrednih škola u Vojvodini

NOVI SAD - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški primio je danas najbolje učenike iz svih devet poljoprivrednih škola u Vojvodini i njihove profesore.

LSV
 
Pored upoznavanja gostiju sa radom resornog sekretarijata, današnji prijem bio je prilika i za prezentaciju, koju su ovi srednjoškolci i njihovi mentori pripremili svojim domaćinima, nakon svoje nedavne studijske posete od 11. do 16. oktobra pokrajini Baden-Virtemberg, koja predstavlja nastavak saradnje Distrikta Štutgart i AP Vojvodine.
Pred današnji susret sa budućim stručnjacima u oblasti poljoprivrede i veterine, potpredsednik Bogaroški izjavio je medijima da se, u okviru saradnje koju naša pokrajina ostvaruje sa nemačkom pokrajinom Baden-Virtemberg već više godina, pojavila ideja za uspostavljanje interakcije u vidu ove studijske posete.
 
- Sekretarijat je najbolje učenike završnih razreda naših srednjih poljoprivrednih škola uputio na studijsko putovanje u posetu srednjim poljoprivrednim školama u Baden-Virtembergu, proizvođačkim kapacitetima, poljoprivrednim gazdinstvima i udruženjima. Bila je to sedmodnevna studijska poseta i nadam se da ćemo se dogovoriti da to bude jedan od projekata koji će zaživeti i biti realizovan svake godine - najavio je Bogaroški i dodao da je ideja da se najperspektivniji đaci upute u pravom smeru.
 
- Naša namera je da ovakvu decu povežemo sa onima koji su najbolji i najnapredniji u domenu poljoprivrede, jer od ovih ljudi će zavisiti i agrarne politike i rezultati poljoprivrede u našoj pokrajini. Nadam se da će ovaj projekat vremenom rasti i da će se pretvoriti u jednu stalnu saradnju i praksu sa Baden-Virtembergom ukoliko nam to finansije dozvole - istakao je Branislav Bogaroški .
 
U poseti Baden-Virtembergu bilo je 20 najboljih učenika vojovđanskih poljoprivrednih škola, pet nastavnika praktične nastave i dva predstavnika Sekretarijata. Tokom studijske posete, delegacija iz Vojvodine upoznala se sa načinom obrazovanja i rada u oblasti poljoprivrede, kao i sa saradnjom institucija sa poljoprivrednim gazdinstvima i prerađivačkom industrijom, pri čemu su organizovane tematske posete poljoprivrednim gazdinstvima, zadrugama i udruženjima poljoprivrednih proizvođača, kao i obilazak fabrike „Džon Dir“.
 
(BILSV, 22.10.2015)



Događaji | Subota, 19. 11. 2022. | Komentara: 0

Počeo Izborni kongres LSV

Kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine na kojem će biti izabran novi predsednik stranke, održava se danas u Novom Sadu. Delegati Kongresa će prvo birati 11 članova Predsedništva stranke, a potom će od četvoro kandidata koji osvoje najviše glasova birati stranačkog lidera.
Događaji | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

IN MEMORIAM

Istaknuta članica Lige socijaldemokrata Vojvodine Đurđina Jerinkić preminula je, posle duge i teške bolesti, u 48. godini života. 
Događaji | Utorak, 28. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Užasava me odnos Evropske unije prema agresiji na Ukrajinu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da nema nikakve sličnosti između ratova devedesetih na Balkanu i rata u Ukrajini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook