Bogaroški sa najboljim učenicima poljoprivrednih škola u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 22. 10. 2015. | Komentara: 0

Bogaroški sa najboljim učenicima poljoprivrednih škola u Vojvodini

NOVI SAD - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški primio je danas najbolje učenike iz svih devet poljoprivrednih škola u Vojvodini i njihove profesore.

LSV
 
Pored upoznavanja gostiju sa radom resornog sekretarijata, današnji prijem bio je prilika i za prezentaciju, koju su ovi srednjoškolci i njihovi mentori pripremili svojim domaćinima, nakon svoje nedavne studijske posete od 11. do 16. oktobra pokrajini Baden-Virtemberg, koja predstavlja nastavak saradnje Distrikta Štutgart i AP Vojvodine.
Pred današnji susret sa budućim stručnjacima u oblasti poljoprivrede i veterine, potpredsednik Bogaroški izjavio je medijima da se, u okviru saradnje koju naša pokrajina ostvaruje sa nemačkom pokrajinom Baden-Virtemberg već više godina, pojavila ideja za uspostavljanje interakcije u vidu ove studijske posete.
 
- Sekretarijat je najbolje učenike završnih razreda naših srednjih poljoprivrednih škola uputio na studijsko putovanje u posetu srednjim poljoprivrednim školama u Baden-Virtembergu, proizvođačkim kapacitetima, poljoprivrednim gazdinstvima i udruženjima. Bila je to sedmodnevna studijska poseta i nadam se da ćemo se dogovoriti da to bude jedan od projekata koji će zaživeti i biti realizovan svake godine - najavio je Bogaroški i dodao da je ideja da se najperspektivniji đaci upute u pravom smeru.
 
- Naša namera je da ovakvu decu povežemo sa onima koji su najbolji i najnapredniji u domenu poljoprivrede, jer od ovih ljudi će zavisiti i agrarne politike i rezultati poljoprivrede u našoj pokrajini. Nadam se da će ovaj projekat vremenom rasti i da će se pretvoriti u jednu stalnu saradnju i praksu sa Baden-Virtembergom ukoliko nam to finansije dozvole - istakao je Branislav Bogaroški .
 
U poseti Baden-Virtembergu bilo je 20 najboljih učenika vojovđanskih poljoprivrednih škola, pet nastavnika praktične nastave i dva predstavnika Sekretarijata. Tokom studijske posete, delegacija iz Vojvodine upoznala se sa načinom obrazovanja i rada u oblasti poljoprivrede, kao i sa saradnjom institucija sa poljoprivrednim gazdinstvima i prerađivačkom industrijom, pri čemu su organizovane tematske posete poljoprivrednim gazdinstvima, zadrugama i udruženjima poljoprivrednih proizvođača, kao i obilazak fabrike „Džon Dir“.
 
(BILSV, 22.10.2015)



Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook