Bogaroški: Uskladiti sistem podrške poljoprivredi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 22. 01. 2015. | Komentara: 0

Bogaroški: Uskladiti sistem podrške poljoprivredi

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu nastojaće da sa pokrajinskim fondovima uskladi sistem podrške poljoprivrednim proizvođačima u Vojvodini, kako bi ta pomoć bila još efikasnija i doprinela bržem razvoju agrara, izjavio je danas potpredsednik Pokrajinske vlade i resorni pokrajinski sekretar Branislav Bogaroški.

LSV
 
Predstavljajući nove mere i podsticaje pokrajine u poljoprivredi, on je na otvaranju naučno-stručnog skupa „Dobar dan, domaćine“ na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu istakao da je, uprkos smanjenom pokrajinskom budžetu za ovu godinu, iznos namenjen poljoprivredi veći od lanjskog za oko 200 miliona dinara. Budžet Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu iznosi sedam milijardi dinara, što je 11 odsto ukupnog pokrajinskog budžeta, precizirao je Bogaroški i naglasio da se čak 97 odsto tih sredstava koristi za subvencionisanje poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.
 
Ističući da je ove godine potrebno uskladiti sistem podrške poljoprivredi u pokrajini, jer je do sada svaki pokrajinski fond praktično „vodio svoju politiku“, Bogaroški je naveo da će ključne podsticajne mere vojvođanskom agraru biti primenjivane i ove godine tako da je za registrovana gazdinstva namenjeno 985 miliona dinara.
 
Konkursi za kredite poljoprivrednim proizvođačima, po povoljnim uslovima, za navodnjavanje, nabavku protivgradnih mreža, plastenika, opreme za stočarstvo i drugi biće otvoreni od 1. marta i trajaće do kraja septembra ili oktobra, rekao je on podsetivši da je pokrajina od 2001. godina u investicije poljoprivredu uložila 18,7 milijardi dinara.
 
(BILSV, 22.01.2015)



Događaji | Subota, 08. 02. 2020. | Komentara: 0

Izborni zakon u Srbiji je loš. Nedopustivo je da je iz Beograda duplo više poslanika, nego iz Vojvodine

Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je izmene Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima koje će dovesti do smanjenja izbornog cenzusa sa pet na tri odsto.
Događaji | Nedelja, 02. 02. 2020. | Komentara: 0

Država malo pomaže zanatlijama, malim i srednjim preduzećima!

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga ukazala je sinoć predstavnicima Vlade Srbije na probleme i visoke namete sa kojima se susreću mali privrednici u zanatlije u Srbiji.
Događaji | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Zakon o arhivskoj građi centralizuje arhive

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazic rekla je da se na Zakon o arhivskoj građi čekalo od 1994. godine, ali da se u njemu vidi tendencija centralizacije arhiva. Prema njenim rečima, to za LSV nije prihvatljivo, pogotovo što na teritoriji AP Vojvodine postoje nacionalne zajednice kojima treba pružiti mogućnost da brinu o svojim arhivama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook