Bogaroški: Zašto Ministarstvo poljoprivrede ne radi svoj posao?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 03. 03. 2016. | Komentara: 0

Bogaroški: Zašto Ministarstvo poljoprivrede ne radi svoj posao?

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški izjavio je danas da u situaciji sa poljoprivrednim zemljištem u Somboru odgovornost jedino može imati Ministarstvo poljoprivrede, koje zbog banalnog tehničkog propusta nije na vreme dalo saglasnost za raspisivanje licitacije, a sada žele da odgovornost prebace na Pokrajinu ili lokalnu samoupravu. Bogaroški je kazao da je Grad Sombor 14. oktobra 2015. Ministarstvu poslao zahtev za davanje saglasnosti na Predlog godišnjeg programa zapštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji tog grada, Ministarstvo je dalo saglasnost i program je uvojen na Skupštini Grada Sobora. No, u međuvremenu je Pokrajinski sekretarijat došao do saznanja da Grad Sombor još uvek nije dobio saglasnost Ministarstva na oglas o raspisivanju javnog nadmetanja za 2016. godinu.



Rešenje moguće za 15 minuta

– Ministarstvo nikada nije dalo saglasnost na oglas posle koga je trebalo da usledi javno nadmetanje, jer nikada nije dobilo dokaz da je usvojen godišnji plan, koji je sa druge strane usvojen u Skupštini grada i objavljen u Službenom listu. Dakle uzurpacija se dešava zbog banalnog tehničkog propusta, koji može da se otkloni u roku od 15 minuta – kazao je Bogaroški. On je postavio pitanje Ministarstvu poljoprivrede ko uzurpira 5.300 hektara zemljišta u Somboru, jer je republička Poljoprivredna inspekcija izlazila na teren, ali se ne zna šta je utvrdila.

– Da li će Ministartsvo početi da radi svoj posao ili će prebacivati odgovornost na lokalnu samoupravu i na pokrajinu? Došli smo u situaciju da poljoprvrednici spavaju dan i noć na poljoprivrednom zemljištu da bi ga zaštitili od uzurpacije. To je bruka i sramota za Grad Sombor, za pokrajinu i republiku, ali najviše za Ministarstvo poljoprivrede koje ima inspekciju koja je trebala da reši problem – ocenio je Bogaroški. 

Ništa od obećanja ministarke

Dodao je da je sastanak sa poljoprivrednicima u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu odrzan prošlog petka, nakon čega je upućen zahtev lokalnoj samoupravi da razjasni situaciju. Rok koji je dat za odgovor je današnji dan, ali iz Sombora Pokrajini nije stiglo nikakvo obrazloženje, kazao je on.

– Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković je bila u Somboru i obećala da će uzurpatori biti uhvaćeni, ali nema ni pisma ni razglednice, pa je pitamo ko uzurpira 5.300 hektara zemljišta u Somboru. Poljoprivredna inspekcija ministarstva je izlazila na teren, šta je utvrdila. Da li će ministartsvo početi da se bavi sprovođenjem novog zakona ili će prebacivati odgovornost na lokalnu samoupravu i na pokrajinu – kazao je on. Bogaroški je upozorio i da će za nekoliko dana biti raspisani izbori na svim nivoima u Srbiji, te da tako neće biti moguće doneti nedostajuće godišnje planove u lolalnim skupštinama, što će dovesti do istog problema u svim gradovima i opštinama. Ocenio je da danas poljoprivrednici spavanjem na njivama moraju da brane državnu svojinu.

 (BILSV, 03. 03. 2016)




Događaji | Sreda, 06. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Mantija i navijački dres nisu pancir koji brani od zakona

Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je vanredno stanje, uprkos početnim nesnalaženjima Vlade u određivanju mera, uspelo da sačuva mnoge ljudske živote i da ne dozvoli da kapaciteti zdravstvenih institucija budu preopterećeni, da zdravstveni sistem pukne i da samim tim dođemo u poziciju da ljudi umiru bez ikakve mogućnosti da im se pomogne.
Događaji | Nedelja, 15. 03. 2020. | Komentara: 0

RIK proglasio izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je sinoć izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 26. april.

Događaji | Nedelja, 01. 03. 2020. | Komentara: 0

Papuga: Malo više poštovanja za ratne veterane i zakon koji im to garantuje

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga rekla je da će poslanici LSV glasati protiv predloženog Zakona o pravima boraca i vojnih invalida. Kako je rekla, iako se poslanici Lige ne slažu sa svim zahtevima boraca i vojnih invalida, država mora da vodi računa o ljudima koji su se žrtvovali za nju i ne sme njihove porodice ostaviti na ulici kao nevidljive građane ove zemlje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook