Briga o zdravlju i fizičkom vaspitanju najmlađih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 12. 05. 2015. | Komentara: 0

Briga o zdravlju i fizičkom vaspitanju najmlađih

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić uručila je novosadskoj Osnovnoj školi „Đorđe Natošević“ sertifikat „Aktivne škole“.

LSV

Reč je o jedinstvenom programu „Aktivne škole“, jer se sprovodi samo u Vojvodini, i deo je Strategije razvoja školskog sporta AP Vojvodine, a predstavlja koncept u kojem se razvijaju škole, kao mesta u kojim se promoviše zdravlje i fizička aktivnost u svim segmentima školskog života.

Tepićeva je ovom prilikom istakla je da joj je drago što je Vojvodina i zvanično uvela ovaj program koji kroz negovanje zdravih stilova života vodi računa o osnovcima širom Pokrajine.

- Fizičko vaspitanje treba da bude suštinska komponenta nastavnog kurikuluma, usko povezana sa ostalim nastavnim predmetima. Takođe, veoma je važno da škole utiču na decu i omladinu da što više slobodnog vremena provode u bavljenu sportskim i fizičkim aktivnostima. Briga o zdravlju naših najmlađih i to u školi, mestu na kome oni provode najviše svog vremena i koja za njih treba da predstavlja drugu kuću, svakako je prioritet našeg Sekretarijata. I to ne samo tokom časova fizičkog vaspitanja, nego i tokom malih i velikih odmora – istakla je Marinika Tepić.

Programom „Aktivne škole“, revitalizacijom Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine“ i Strategijom razvoja školskog sporta, kao krovnim dokumentom za koji su glasali su poslanici u Skupštini APV, resorni Sekretarijat uz pomoć Radne grupe koja je radila na pripremi Strategije, uspeo je da skrene pažnju na važnost uključivanja sve dece u što veći broj fizičkih aktivnosti. 

Pored Osnovne škole „Đorđe Natošević“ iz Novog Sada, za program „Aktivne škole“ akreditovane su i Osnovne škole: „Vuk Karadzić“ iz Kule, „Novak Radonić“ iz Ade, „Jovan Popović“ iz Kikinde, „Stevan Sremac“ iz Sente, „Sveti Sava“ iz Kikinde, „Vuk Karadzić“ iz Novog Sada i „Đura Jakšić“ iz Kaća.

(BILSV, 12.05.2015)




Događaji | Subota, 08. 02. 2020. | Komentara: 0

Izborni zakon u Srbiji je loš. Nedopustivo je da je iz Beograda duplo više poslanika, nego iz Vojvodine

Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je izmene Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima koje će dovesti do smanjenja izbornog cenzusa sa pet na tri odsto.
Događaji | Nedelja, 02. 02. 2020. | Komentara: 0

Država malo pomaže zanatlijama, malim i srednjim preduzećima!

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga ukazala je sinoć predstavnicima Vlade Srbije na probleme i visoke namete sa kojima se susreću mali privrednici u zanatlije u Srbiji.
Događaji | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Zakon o arhivskoj građi centralizuje arhive

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazic rekla je da se na Zakon o arhivskoj građi čekalo od 1994. godine, ali da se u njemu vidi tendencija centralizacije arhiva. Prema njenim rečima, to za LSV nije prihvatljivo, pogotovo što na teritoriji AP Vojvodine postoje nacionalne zajednice kojima treba pružiti mogućnost da brinu o svojim arhivama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook