Čanak i Fabrici o Izveštaju EK i ulozi Parlamenta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 23. 04. 2018. | Komentara: 0

Čanak i Fabrici o Izveštaju EK i ulozi Parlamenta

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici danas su se složili da je izuzetno važan stalni rad na jačanju kontrolne uloge i vidljivosti Parlamenta, prenele su Večernje novosti.

LSV

Oni su u razgovoru o Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama posebnu pažnju posvetili ocenama o radu Parlamenta, pri čemu je Čanak konstatovao da je izveštaj realističan, te naglasio da su i Narodna skupština i Vlada Srbije posvećeni evropskim integracijama Srbije.

Čanak je naveo i da Narodna skupština ulaže napore da ima što aktivniju ulogu i da pruži doprinos što bržem i efikasnijem procesu pridruživanja.

(BILSV, 23.04.2018)



Događaji | Četvrtak, 16. 04. 2015. | Komentara: 0

Marinika Tepić: Somborski robotičari ponos Vojvodine

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić primila je danas učenike Tehničke škole iz Sombora koji su na Međunarodnom salonu inovacija i inovacionih tehnologija "Arhimed" u Moskvi osvojili čak dva priznanja - pehar za inovaciju mladih talenata i zlatnu plaketu u opštoj konkurenciji.
Događaji | Sreda, 08. 04. 2015. | Komentara: 0

Podrška prostornim planovima

NOVI SAD - Poslanice i poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine podržali su danas pokrajinske skupštinske odluke o donošenju više prostornih planova područja posebnih namena. Pokrajinska poslanica LSV Nataša Lalić je tokom rasprave istakla da su Regionalnim prostornim planom AP Vojvodine, koji se oslanja na prostorni plan Republike Srbije data dalja uputstva za izradu planskih dokumenata gde je navedeno da će se planska razrada prostornog plana APV sprovoditi upravo direktno izradom prostornih planova područja posebne namene.
Događaji | Sreda, 08. 04. 2015. | Komentara: 0

Tepić: Još jednom smo prepoznali pravi problem mladih

NOVI SAD - Po prvi put, otkako je u Vojvodini uspostavlјen organ koji treba da vodi brigu o mladima, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu ove godine raspisao je Konkurs za sanaciju, adaptaciju i opremanje prostora za rad omladinskih organizacija, organizacija za mlade, omladinskih domova i domova kulture. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook