Čanak i Fabrici o Izveštaju EK i ulozi Parlamenta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 23. 04. 2018. | Komentara: 0

Čanak i Fabrici o Izveštaju EK i ulozi Parlamenta

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici danas su se složili da je izuzetno važan stalni rad na jačanju kontrolne uloge i vidljivosti Parlamenta, prenele su Večernje novosti.

LSV

Oni su u razgovoru o Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama posebnu pažnju posvetili ocenama o radu Parlamenta, pri čemu je Čanak konstatovao da je izveštaj realističan, te naglasio da su i Narodna skupština i Vlada Srbije posvećeni evropskim integracijama Srbije.

Čanak je naveo i da Narodna skupština ulaže napore da ima što aktivniju ulogu i da pruži doprinos što bržem i efikasnijem procesu pridruživanja.

(BILSV, 23.04.2018)



Događaji | Sreda, 22. 10. 2014. | Komentara: 0

Smanjiti kapacitete u ustanovama socijalne zaštite

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Nada Lazić istakla je da će poslaničke grupa LSV podržati izveštaj zaštitnika građana o radu Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture za 2013. godinu.
Događaji | Utorak, 21. 10. 2014. | Komentara: 0

Stojšić: Srbija je dobro tržište za investicione fondove

BEOGRAD – Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Republike Srbije Đorđe Stojšić  rekao je da će poslanici LSV podržati predložene izmene Zakona o Agenciji za privatizaciju, Zakona o investicionim fondovima, ali da to neće biti slučaj i sa Zakonom o pravu na besplatne akcije i novčanu naknadu koju građani ostvaruju u postupku privatizacije, jer, kako je rekao, ponovno pomeranje rokova nije dobro i građani zaslužuju makar da se deo čuvenih obečanja ispuni.
Događaji | Utorak, 21. 10. 2014. | Komentara: 0

Ministar da nastavi saradnju sa Savetom za bezbednost APV

NOVI SAD - Članica Pokrajinskog saveta za bezbednost Maja Sedlarević zatražila je od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da obnovu staru praksu, da na svakih šest meseci podnosi izveštaj ovom telu Skupštine AP Vojvodine o bezbednosti na teritoriji Pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook