Čanak i Fabrici o Izveštaju EK i ulozi Parlamenta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 23. 04. 2018. | Komentara: 0

Čanak i Fabrici o Izveštaju EK i ulozi Parlamenta

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici danas su se složili da je izuzetno važan stalni rad na jačanju kontrolne uloge i vidljivosti Parlamenta, prenele su Večernje novosti.

LSV

Oni su u razgovoru o Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama posebnu pažnju posvetili ocenama o radu Parlamenta, pri čemu je Čanak konstatovao da je izveštaj realističan, te naglasio da su i Narodna skupština i Vlada Srbije posvećeni evropskim integracijama Srbije.

Čanak je naveo i da Narodna skupština ulaže napore da ima što aktivniju ulogu i da pruži doprinos što bržem i efikasnijem procesu pridruživanja.

(BILSV, 23.04.2018)



Događaji | Četvrtak, 20. 12. 2012. | Komentara: 0

Medijska strategija bez odgovora o regionalizaciji i privatizaciji

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić izjavio je danas da će stvaranje nove medijske strategije u našoj zemlji biti dugotrajan proces, jer ima dosta pitanja na koja još nema pravih odgovora, poput onih o regionalizaciji ili privatizaciji medija.
Događaji | Petak, 14. 12. 2012. | Komentara: 0

Zašto se gasi Razvojna banka Vojvodine?

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine nije učestvovala u današnjem glasanju o Nacrtu zakona o Razvojnom fondu AP Vojvodine koji bi, na osnovu sporazuma koji su nedavno postigle republička i pokrajinska vlada, trebalo da bude u najskorije vreme usvojen u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
Događaji | Petak, 14. 12. 2012. | Komentara: 0

Da odgovaraju svi inspiratori, nalogodavci i izvršioci zločina

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine podržala je danas Deklaraciju o osudi zločina učinjenih nad pripadnicima svih naroda u bivšoj Jugoslaviji, koju je usvojila Skupština AP Vojvodine, a potpredsednik pokrajinskog parlamenta Dušan Jakovljev istakao je tokom rasprave da se LSV zalaže za to da na videlo mora da izađe puna istina o zločinima na teritoriji bivše SFRJ.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook