Čanak i Fabrici o Izveštaju EK i ulozi Parlamenta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 23. 04. 2018. | Komentara: 0

Čanak i Fabrici o Izveštaju EK i ulozi Parlamenta

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici danas su se složili da je izuzetno važan stalni rad na jačanju kontrolne uloge i vidljivosti Parlamenta, prenele su Večernje novosti.

LSV

Oni su u razgovoru o Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama posebnu pažnju posvetili ocenama o radu Parlamenta, pri čemu je Čanak konstatovao da je izveštaj realističan, te naglasio da su i Narodna skupština i Vlada Srbije posvećeni evropskim integracijama Srbije.

Čanak je naveo i da Narodna skupština ulaže napore da ima što aktivniju ulogu i da pruži doprinos što bržem i efikasnijem procesu pridruživanja.

(BILSV, 23.04.2018)



Događaji | Sreda, 23. 03. 2016. | Komentara: 0

Hitno pronaći batinaše ili ću predložiti da LSV povuče listu

NOVI SAD - Ako u najkraćem mogućem roku, u sledeća 24 sata, ne budu privedeni pred lice pravde i obelodanjen identitet batinaša koji su noćas sprečili delegaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine da preda izbornu listu za pokrajinske izbore u Skupštini AP Vojvodine, predložiću Predsedništvu LSV da predloži Glavnom odboru da povuče listu LSV sa pokrajinskih izbora jer oni više nemaju nikakav legitimitet i legalitet, istakao je danas lider Lige Nenad Čanak. Na konferenciji za novinare ispred ulaza u pokrajinski parlament, Čanak je ispričao kako je došlo do incidenta prilikom predaje lista, kada je privatno obezbeđenje Socijalističke partije Srbije prvo na ulazu u Skupštinu AP Vojvodine zaustavilo delegaciju LSV, predvođenu republičkim i pokrajinskim poslanicima, kao i članom Pokrajinske vlade, a zatim ih sprečilo da predaju listu Pokrajinskoj izbornoj komisiji. 
Događaji | Petak, 18. 03. 2016. | Komentara: 0

Bogaroški: Povucite sporni zaključak

NOVI SAD - Situacija koja se danas desila u Somboru je logična posledica neodgovornog i nezakonitog ponašanja Ministarstva poljoprivrede i Vlade koja je sporni zaključak usvojila, navedeno je u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo na čelu sa Branislavom Bogaroškim.
Događaji | Petak, 04. 03. 2016. | Komentara: 0

Jakovljev sazvao Odbor Skupštine APV o slučaju "REM"

NOVI SAD - Predsednik Odbora za informisanje Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev sazvao je za sredu novu sednicu tog tela na kojoj će se, između ostalog, raspravljati i o tome što Skupština Srbije juče nije izabrala nijednog od dva kandidata koje je pokrajinska skupština predložila za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook