Čanak razgovarao sa gruzijskim ministrom za evropske integracije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 14. 11. 2017. | Komentara: 0

Čanak razgovarao sa gruzijskim ministrom za evropske integracije

BEOGRAD - Predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak sastao se u Domu Narodne skupštine sa državnim ministrom Gruzije za evropske i evro-atlantske integracije Viktorom Dolidzeom, sa kojim je razgovarao o razmeni iskustava između dveju zemalja u procesu evrointegracija.

lsv

Čanak je istakao da u parlamentu postoji većinski konsenzus po pitanju članstva Srbije u Evropskoj uniji i da je 86 odsto narodnih poslanika pro-evropski opredeljeno, bez obzira da li predstavljaju vladajuću partiju ili opoziciju. Naglasio je i da su evrointegracije strateški cilj Srbije, jer će dovesti do uspostavljanja stabilnosti u regionu, dok će na unutrašnjem planu omogućiti ekonomski i politički razvoj Srbije. 

Čanak je, takođe, dodao da je međusobno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta dveju država veoma važno za dobre bilateralne odnose i da će Srbija i Odbor za evropske integracije pružiti podršku i razmeniti iskustva sa gruzijskim kolegama o procesu pristupanja Evropskoj uniji.

(BILSV, 14.11.2017)



Događaji | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 1

Zastava Vojvodine postavljena na gradski stadion "Karađorđe"

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović postavio je danas zastavu Autonomne pokrajine Vojvodine unutar gradskog stadiona "Karađorđe", na jedan od pet jarbola, gde se nalaze još i zastave Republike Srbije i Grada Novog Sada.
Događaji | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 0

Neka Tomislav Nikolić objasni gde je diplomirao!

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov danas je telefonskim putem dobila odgovor od privatnog novosadskog fakulteta, da predsednički kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić nije kod njih stekao diplomu, iako je takav podatak naveden u njegovoj zvaničnoj biografiji objavljenoj na sajtu Srpske napredne stranke.
Događaji | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 0

Čanak: LSV najveća stranka na ovim prostorima

BAČKA TOPOLA – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je na sinoćnoj konvenciji u Bačkoj Topoli da je LSV najveća stranka na ovim prostorima zbog ideja slobode i razumevanja koje 22 godine neprestano zastupa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook