Čanak: Čija je naša zemlja?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 31. 10. 2015. | Komentara: 0

Čanak: Čija je naša zemlja?

NOVI SAD - Kao što smo pre 25 godina jasno rekli: Mi hoćemo naše pare, a oni hoće naše pare i celo je pitanje bilo čije su naše pare, sada je pitanje čija je naša zemlja?

LSV

Čija je naša zemlja pod našim nogama? Jer, ako i to ode, postavljam pitanje gde ćemo onda živeti? Da li ćemo živeti između ruskih guseniščara koji oru banatsku zemlju tragajući za poslednjim tragovima nafte i na okrajcima zemlje kojom će vladati stranci – upitao je danas lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, u Aradcu.
 
Kolone ligašica i ligaša danas su pronele stotine zastava Vojvodine od Aradca do Čerevića, od Čuruga do Kumana, od Svetozara Miletića do Uljme, od Uzdina i Futoga. 
 
Pored Čanka, građankama i građanima su se nakon šetnje obraćali predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev, član Predsedništva LSV Aleksandar Kravić, potpredsednik LSV Branislav Bogaroški, narodna poslanica LSV Olena Papuga, Branislav Knežević i pokrajinski poslanici Aleksandar Marton i Miloš Šibul.
 
Pre, tokom i nakon šetnji na štandovima LSV, koji će biti postavljeni u centru svakog od mesta, prikupljani su potpisi za inicijativu za zaštitu vojvođanskih poljoprivrednika i spas vojvođanskih oranica, koju je pokrenula Liga socijaldemokrata Vojvodine.
 
– Ne možemo mi biti ti koji će ovde živeti samo zato da bi bili nadničari na svojoj rođenoj zemlji, ne možemo mi biti ti koje će stranci iznajmljivati da radimo na onome što je naše, a da onda oni ubiru profit i iznose ga iz zemlje, upozorio je Čanak u Aradcu i ukazao da Liga prikuplja potpise za referendum o tome da li građani Vojvodine i Srbije pristaju na to da se zemlja ispod njihovih nogu proda.
 
Podsetimo, Liga socijaldemokrata Vojvodine prikuplja 100.000 potpisa s namerom da raspiše referendum kojim će tražiti od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srbije da zaštite domaće poljoprivrednike, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta. Takođe, LSV zahteva zaštitu poljoprivrednika i prilikom izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup, bilo da je reč o strancima ili domaćim tajkunima.
 
Lider LSV je ukazao da nema ništa protiv stranaca i da ne misli da zauvek treba da budemo zatvoreni u sebe, ali da je neophodno u startu postaviti ravnopravne uslove, jer Vojvođani nemaju rezervni položaj.
 
Kolona sa stotinu zastava Vojvodine sutra će proći ulicama Kovilja, a okupljenima će se oko 12.30 sati obratiti potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV i pokrajinski poslanik Robert Kolar.

Biro za informisanje
Lige sociajldemokrata Vojvodine



Događaji | Subota, 11. 01. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Ovo je novi početak

Aleksandre Vučiću, ovo što sada gledaš je novi početak, poručio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke. Čanak je na tribini Vojvođanskog fronta u Zrenjaninu rekao da je siguran da to neće biti „početak našeg kraja, već njihovog, jer smo mi jači, bolji i dokazali smo da imamo strpljenje, a kada strpljenja više nema, Vojvođani nemaju rezervni položaj. 
Događaji | Utorak, 31. 12. 2019. | Komentara: 0
Događaji | Petak, 27. 12. 2019. | Komentara: 0

Inicijativa LSV i Crnogorske partije Ustavnom sudu jer u Vrbasu nije uveden crnogorski jezik

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga i Nenad Stevović iz Crnogorske partije predali su Ustavnom sudu Srbije inicijativu za ocenu ustavnosti Statuta opštine Vrbas jer njime nije uvedena službena upotreba crnogorskog jezika.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook