Čanak: Kad će doći Vojvodina na red?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 16. 03. 2013. | Komentara: 0

Čanak: Kad će doći Vojvodina na red?

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da je pravo vreme za raspravljanje pitanja Vojvodine, i to bez hipoteke i tapije Kosova.

Nenad Canak

Ocenjujući da je Vojvodina u velikom problemu i u defanzivi kada je reč o njenom statusu, Čanak je na izbornoj konferenciji Gradske organizacije LSV Novog Sada kazao da ta stranka mora tu defanzivu da preokrene u kontranapad, jer sada je vreme da se postave pitanja. On je rekao da je od 80-ih godina prošlog veka, pa i ranije, Vojvodina bila u situaciji da za sebe nešto uradi, ali se to nije moglo da se na Kosovu ne bi nešto dogodilo, i upitao kada ćemo mi doći na red da mi raspravimo pitanje Vojvodine, bez hipoteke i tapije Kosova.

Obraćajući se delegatima konferencije, Čanak je rekao da, ako se aktuelna Vlada Srbije bavi borbom protiv korupcije, kriminala i kriminalnih privatizacija, zašto se nikad ne spominje pitanje najkriminalnije privatizacije a to je privatizacija NIS-a. Navodeći da je LSV, pre 12 godina, bila izložena napadima partnera iz DOS-a kada je postavila pitanje privatizacije beočinske cementare, Čanak je kazao da odgovore nikad nije dobila, jer LSV nikad nije učestvovala niti će učestvovati u beogradskim spletkama i dogovorima koji uvek idu na štetu Vojvodine, pa mogu reći i cele Srbije.

Lider LSV je ocenio da za gubitak vlasti u Novom Sadu, u septembru, nije odgovorna Liga niti bilo ko iz LSV. On je dodao da, umesto da se posle majskih izbora krenulo u najoštriju borbu protiv korupcije i kriminala, „neki partneri nisu to umeli da urade na pravi način". „Svako mora čistiti prvo u svojim redovima", ukazao je Nenad Čanak.

(BILSV, 16.03.2013)




Događaji | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Održan okrugli sto na temu decentralizacije u organizaciji LSV i SPO

NOVI SAD - Složena zajednica kao Srbija ne može biti svedena na jedan uniformni sistem, a njena decentralizacija je osnova njene demokratizacije, istaknuto je danas na okruglom stolu "Decentralizacija: Država-Pokrajina-Lokalna samouprava, policentrični razvoj", koju su u Skupštini grada Novog Sada organizovale LSV i SPO.
Događaji | Ponedeljak, 23. 05. 2011. | Komentara: 0

Delegacija LSV na VI Kongresu DPS

PODGORICA - Vladajuća partija u Crnoj Gori, Demokratska partija socijalista, održala je danas u Podgorici šesti stranački Kongres, a ujedno se u Crnoj Gori danas obeležava i peta godišnjica nezavisnosti. Od gostiju iz Srbije kongresu su prisustvovali predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji je predvodio delegaciju LSV, funkcioner Liberalno-demokratske partije Zoran Ostojić i članica predsedništva Srpskog pokreta obnove Snežana Miljanić.
Događaji | Ponedeljak, 09. 05. 2011. | Komentara: 0

Prva regionalna sednica Parlamenta mladih Srbije u Skupštini APV

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine danas je održana prva regionalna sednica Evropskog parlamenta mladih Srbije, na kojoj je učestvovalo oko 50 srednjoškolaca. Među učesnicima današnjeg zasedanja Evropskog parlamenta mladih bili su učenici novosadskih gimnazija Jovan Jovanović Zmaj, Isidora Sekulić, Laza Kostić, Karlovačke gimnazije i učenici srednjih škola Isidor Bajić, Elektro-tehničke i Ekonomske škole u Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook