Čanak: Spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 04. 07. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u EU

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Nenad Čanak razgovarao je danas sa ambasadorom Francuske Federikom Mondolonijem o perspektivama evropskih integracija Srbije, proširenju Evropske unije i bilateralnim odnosima dve zemlje.

LSV

Čanak je istakao da je spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u EU i da većina narodnih poslanika podržava evropske integracije Srbije. Kada je u pitanju podrška građana, Čanak je naveo da prema najnovijem istraživanju, 52 odsto građana Srbije podržava evropske integracije i da je ta podrška uvećana za tri odsto u odnosu na prethodno istraživanje, saopšteno je iz parlamenta.

On je istakao da je zadovoljan zbog nedavnog otvaranja još dva pregovaračka poglavlja, 33 i 13, i istakao da je od početka pregovaranja, 2015. godine, ukupno otvoreno 14, od 35 poglavlja, da su dva privremeno zatvorena, a da su trenutno spremne još tri pregovaračke pozicije. Čanak je naglasio da je potrebno da se ubrza dinamika pregovaranja, kako bi sva pregovaračka poglavlja bila zatvorena do kraja 2023. godine i kako bi Srbija stekla članstvo u EU 2025. godine, kako je Strategijom o proširenju prepoznato kao moguća perspektiva.

(BILSV, 04.07.2018)
 



Događaji | Ponedeljak, 08. 10. 2012. | Komentara: 0

Sprečiti medijski linč i suđenje van institucija

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava borbu protiv korupcije i kriminala i neće na bilo koji način štititi bilo koga ko se ogrešio o zakon, ali neće podržati ni linč onih koji su u medijima već osuđeni za dela za koja još nisu ni počele istrage, istakla je danas narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov tokom rasprave o ukidanju imuniteta poslaniku Demokratske stranke Oliveru Duliću.
Događaji | Nedelja, 07. 10. 2012. | Komentara: 0

Novi Sad odlučno protiv fašizma

NOVI SAD – Novosađani su pre pet godina dobili bitku protiv fašizma, nacizma i mržnje, ali nisu dobili rat, istakla je danas portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, tokom protestnog skupa koji je prethodio šetnji pod nazivom "Šetnja za slobodu".
Događaji | Petak, 05. 10. 2012. | Komentara: 0

Ustavom garantovati autonomiju Vojvodine

NOVI SAD – Skupština AP Vojvodine usvojila je na jučerašnjoj sednici izmene odluke o pokrajinskoj upravi, čime se ta oblast usklađuje sa odlukom Ustavnog suda Srbije (USS) kojom je ukinuto više nadležnosti pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook