Crnogorska partija potpisala Memorandum o budućnosti Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 17. 12. 2019. | Komentara: 0

Crnogorska partija potpisala Memorandum o budućnosti Vojvodine

Crnogorska partija je stavila danas potpis na dokument koji oslikava težnju pripadnika crnogorske zajednice u Vojvodini da doprinesu izgradnji modernog, pluralnog i demokratskog društva za dobrobit sadašnjih i budućih generacija građana Vojvodine i cijele Republike Srbije. 

LSV

Antifašizam kao temeljni vrednosni postulat na kojem treba da počiva Vojvodina u 21. vijeku, Ustavom Srbije garantovana autonomija Vojvodine sa sudskim, izvršnim i zakonodavnim nadležnostima, decentralizacija, regionalizacija, kulturna autonomija nacionalnih zajednica i evroatlantske integracije kao potvrda pripadnosti zapadnim civilizacijskim vrijednostima su ono za čem se zalaže Crnogorska partija još od svog osnivanja, ima već 12 godina. 

Kao zastupnici političkih interesa crnogorske zajednice u Srbiji izražavamo zadovoljstvo što smo u društvu organizacija sa kojima dijelimo isti sistem vrijednosti. Solidarnost je uvijek bila snaga koja stvari pokrijeće naprijed i solidarnost je uvijek krasila Vojvodinu. 

Zahvaljujemo se LSV kao inicijatoru nečega što bi trebalo da predstavlja nukleus okupljanja progresivnih političkih subjekata i njihovih proevropskih politika.

Vojvođansko liberalno građanstvo, kao i vojvođanski narodi su uvijek bili dragulji u kruni svake moderne države u kojoj se Vojvodina nalazila, pa i Srbija to treba da prepozna.

Nenad Stevović, savjetnik za identitetska pitanja
Crnogorska partija



Događaji | Utorak, 24. 04. 2012. | Komentara: 0

Biblioteka delila knjige

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović i direktor Gradske bilbioteke u Novom Sadu Miloš Pankov, delili su danas u centru grada višak knjiga iz fonda ove ustanove. Deljenje knjiga i promotivnog materijala o radu Biblioteke, organizovano je povodom obeležavanja 23. aprila, Svetskog dana knjige, a koji Gradska biblioteka obeležava nizom akcija tokom čitave nedelje.
Događaji | Utorak, 24. 04. 2012. | Komentara: 0

Odakle URS-u milioni evra za spotove?

SUBOTICA – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je sinoć da ima saznanja da su Ujedinjeni regioni Srbije do sada za reklamne spotove u izbornoj kampanji platili 10 miliona evra.
Događaji | Nedelja, 22. 04. 2012. | Komentara: 0

Uspostaviti dijagnozu, pa lečiti što pre

KIKINDA – Ono što će Liga socijaldemokrata Vojvodine promeniti u društvu u narednom periodu, zavisiće od podrške građana, a ono što bi bilo neophodno odmah promeniti je stanje u pravosuđu koje je rak rana ove zemlje, istakao je danas lider LSV Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook