Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.

LSV

Čapo je, zajedno sa još četvoro potpredsednika, svečano položio zakletvu pred poslanicima, na prvoj sednici Skupštine AP Vojvodine u novom sazivu. 

Na prvoj sednici potvrđeni su mandati svih 120 poslanika izabranih u Skupštinu Autonomne Pokrajine Vojvodine, na izborima održanim 21. juna i 1. jula, i obrazovane su poslaničke grupe.

Dejan Čapo je jedan od šestoro poslanika sa izborne liste „Vojvođanski front – Ujedinjeni za demokratsku Srbiju“. Rođen je 1978. godine i po zanimanju je magistar nauka industrijskog menadžmenta.


(SzILSV, 06.08.2020)




Događaji | Sreda, 08. 05. 2019. | Komentara: 0

Ljudi se lažu, a Šešelj pravi svakodnevno štetu

Skup u Hrtkovcima bio je na istom nivou kao kada bi se u Aušvicu pozdravljalo sa „Zig Hajl“ ili u Jasenovcu „Za dom spremni“, ocenio je za N1 Sarajevo lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. Kako je rekao, Vojislav Šešelj je simbol ogromnih zala koje je napravio u ovoj zemlji i regionu.
Događaji | Utorak, 16. 04. 2019. | Komentara: 0

Prava i obaveze moraju biti ista za građane i verske zajednice

Prema Ustavu, Republika Srbija je sekularna država, te analogno tome, nijedna verska zajednica ne bi trebalo da ima specijalni ili poseban tretman u odnosu na građane, ocenio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš gostujući u Jutarnjem programu Prve TV. Prema njegovim rečima, iako su Ustavom precizirane određene stvari, isti se baš i ne poštuje, a primer tome je i nepostojanje Zakon o finansiranju Vojvodine i Zakon o nadležnosti, te ne čudi zašto i po pitanju verskih zajednica država ima duple aršine.
Događaji | Četvrtak, 11. 04. 2019. | Komentara: 0

Da li čekamo 2020. da imovinu APV preuzme Republika Srbija?

Pokrajinski poslanici Lige socijaldemorkata Vojvodine nisu glasali o Izveštaju o upravljanju i raspolaganju javnom svojinom AP Vojvodine za 2018. godinu jer, kako je rekao šef poslaničke grupe LSV Branislav Bogaroški, taj izveštaj je za ligaše neprihvatljiv. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook