Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.

LSV

Čapo je, zajedno sa još četvoro potpredsednika, svečano položio zakletvu pred poslanicima, na prvoj sednici Skupštine AP Vojvodine u novom sazivu. 

Na prvoj sednici potvrđeni su mandati svih 120 poslanika izabranih u Skupštinu Autonomne Pokrajine Vojvodine, na izborima održanim 21. juna i 1. jula, i obrazovane su poslaničke grupe.

Dejan Čapo je jedan od šestoro poslanika sa izborne liste „Vojvođanski front – Ujedinjeni za demokratsku Srbiju“. Rođen je 1978. godine i po zanimanju je magistar nauka industrijskog menadžmenta.


(SzILSV, 06.08.2020)




Događaji | Sreda, 06. 03. 2019. | Komentara: 0

Vojvodina već 20 godina nije na dnevnom redu Skupštine Srbije

Već 20 godina u Skupštini Srbije nije bilo nijedne tačke dnevnog reda posvećene AP Vojvodini i zbog toga smo mi predložili da u dnevni red sledeće sednice uđe jedna od tačaka o Vojvodini, a s druge strane da uđe tačka o Zakonu o finansiranju AP Vojvodine, koji je bio ustavna obaveza još prilikom donošenja ovog važećeg Ustava pre više od 10 godina i koja nikada nije ostvarena, kazao je Nenad Čanak.
Događaji | Petak, 01. 03. 2019. | Komentara: 0

Povećanje stepena nadležnosti Vojvodine je u direktnoj vezi sa njenim ekonomskim razvojem

Vojvodina je danas svedena na geografski pojam, jer se na tome radilo od Jugurt revolucije. Pitanje Vojvodine je pitanje društvenog i demokratskog uređenja Republike Srbije, a priča o njenoj autonomiji treba da ima evropsku perspektivu, čak i u zakonodavnom kontekstu.
Događaji | Četvrtak, 28. 02. 2019. | Komentara: 0

Čanak i Mekalister: Strateško opredeljenje Republike Srbije da postane član EU

Delegacija Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta, koju predvodi predsednik Odbora Dejvid Mekalister, sastala se juče sa predsednicima i zamenicima predsednika Odbora za spoljne poslove, Odbora za evropske integracije i Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP).



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook