Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.

LSV

Čapo je, zajedno sa još četvoro potpredsednika, svečano položio zakletvu pred poslanicima, na prvoj sednici Skupštine AP Vojvodine u novom sazivu. 

Na prvoj sednici potvrđeni su mandati svih 120 poslanika izabranih u Skupštinu Autonomne Pokrajine Vojvodine, na izborima održanim 21. juna i 1. jula, i obrazovane su poslaničke grupe.

Dejan Čapo je jedan od šestoro poslanika sa izborne liste „Vojvođanski front – Ujedinjeni za demokratsku Srbiju“. Rođen je 1978. godine i po zanimanju je magistar nauka industrijskog menadžmenta.


(SzILSV, 06.08.2020)




Događaji | Nedelja, 25. 11. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Promocijom različitosti promovišu se i demokratska društva

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je ustavna odredba da je u Srbiji srpski jezik službeni, a pismo ćirilica dodvoravanje šovinističkim avetima prošlosti. On je na konferenciji „Multijezični gradovi – različitost i suživot kao način života“, koja je održana u Rijeci, istakao da je u Skupštini Vojvodine šest jezika službeno.
Događaji | Sreda, 07. 11. 2018. | Komentara: 0

Neophodna stalna borba protiv unapred zacrtanih društvenih stereotipa

Koliko god da se postiglo u oblasti borbe za rodnu ravnopravnost i dalje svedočimo brojnim preprekama sa kojima se žene susreću u svom svakodnevnom životu, te je zato i dalje jako važno raditi na poboljšanju i pojačanju zakonske regulative koja se odnosi na, ne samo rodnu ravnopravnost uopšte, nego i na različite segmente u kojima su neznatni pomaci postignuti – izjavila je mr Maja Sedlarević.
Događaji | Sreda, 07. 11. 2018. | Komentara: 0

Nacionalni interesi ne mogu da se izdaju, jer ih niko nije ni definisao

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodni poslanik Nenad Čanak izjavio je da je nemoguće napraviti konsenzus oko nacionalnih interesa, kada iste niko nije definisao. Gostujući u emisiji „Upitnik“ RTS-a, Čanak je rekao i da je ono, što se dešava u Narodnoj skupštini Republike Srbije i društvu uopšte, posledica različitih opštih pozicija.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook