Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Srebrenica, 11. jul 2023 - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.

LSV

U delegaciji su bili Aleksandar Marton, portparol LSV-Vojvođani, i Nenad Vezmar, predsednik Izvršnog odbora novosadskog odbora LSV-Vojvođani.

Delegacija LSV-Vojvođani svake godine odlazi na komemoraciju žrtvama genocida u Srebrenici.



Događaji | Ponedeljak, 22. 09. 2014. | Komentara: 0

Vreme za razgovor o položaju Vojvodine u budućem Ustavu Srbije

NOVI SAD - Glavni motiv za podnošenje Deklaraciju o potrebi za pokretanje postupka za izmenu ustava, odnosno za donošenje novog ustava, sa predlogom zaključaka, koju je Skupštini AP Vojvodine podnela grupa od 64 podlasnika jeste pokretanje pitanja promene Ustava, jer je evidentno da u ovom momentu postoji atmosfera, i u društvu i na političkoj sceni, koja ide u pravcu toga da je promena Ustava i poželjna i moguća, istakao je danas potpredsednik  Lige socijaldemokrata Vojvodine  i šef poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški. 
Događaji | Subota, 13. 09. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Vojvodini zasluženo mesto u evropskom ustavu Srbije

ŽABALJ – Sada je već svakome jasno da se mora doneti novi Ustav. Da u tom Ustavu Vojvodina mora dobiti svoje zasluženo mesto, po najvišim evropskim standardima i mesto koje su generacije pre nas za Vojvodinu izborile. 
Događaji | Utorak, 09. 09. 2014. | Komentara: 0

Čapo: Zaustaviti devalvaciju naučnog rada

BEOGRAD – Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Dejan Čapo pozvao je danas ministra prosvete da još jednom razmisli i prihvati amandman poslanika Lige. Kako je istakao, LSV je tražila da izmene Zakona o visokom obrazovanju omoguće produženje roka za studente doktorskih studija i da oni te studije umesto 2015/2016.godine završe 2017/2018. školske godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook