Dogodine više sportistkinja u trci za Spartaka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 29. 11. 2012. | Komentara: 0

Dogodine više sportistkinja u trci za Spartaka

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu istakla je jučerašnjoj svečanoj dodeli nagrade „Jovan Mikić Spartak“ da su svi sportisti i ovogodišnji dobitnici čine oblast sporta nečim na šta su svi ponosni i zbog čega zaboravimo sve ono što nas deli.

LSV

Ona je istakla i da očekuje da će sledeće godine u konkurenciji biti i više sportistkinja.

- Tako će i „Spartak" sa još više kandidata i posebno više žena i dalje biti najprestižnija nagrada u Vojvodini i dobiće na značaju – dodala je Čobanu. Nakon toga je „Spartaka“ za životno delo uručila prof. dr Slavku Obadovu. On je i prvi osvajač olimpijske medalje u džudu za nekadašnju Jugoslaviju, na OI u Montrealu 1976. ali i kao uspešan trener, selektor, te profesor i sportski radnik.

Nagrada ”Jovan Mikić Spartak” su priznanja koja se svake godine uručuju najboljim sportistima, sportskim radnicima i zaslužnim takmičarima iz AP Vojvodine od strane Sportskog saveza Vojvodine. Prestižna nagrada Spartak dodeljuje se vojvođanskim sportistima od 1967. godine, i predstavlja najvredniju nagradu u oblasti sporta pokrajini.

Nagrada Spartak se ove godine dodeljivala u devet kategorija, a o ovogodišnjim laureatima je odlučivao stručni žiri na čijem čelu je bio predsednik Upravni odbora Sportskog saveza Vojvodine Darko Parežanin. U ime pokrovitelja nagrade “Spartak”, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, dobitnicima, zvanicama, gostima i predstavnicima medija se obratila resorna sekretarka Marinika Čobanu.

(BILSV, 29.11.2012)



Događaji | Utorak, 19. 03. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Vlada odbila predlog Zakona o finansiranju Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da je Vlada Srbije odbila predloge Rezolucije o Vojvodini i Zakona o finansiranju Vojvodine, koje je ta stranka podnela, a koji će se naći na dnevnom redu sutrašnjeg zasedanja Skupštine Srbije, prenela je televizija N1.
Događaji | Ponedeljak, 18. 03. 2019. | Komentara: 0

Najzad će se u Skupštini Srbije govoriti o Vojvodini

Rezolucija o Vojvodini i Zakon o finansiranju Vojvodine su prvi dokumenti koji se isključivo tiču Vojvodine od početka dvehiljaditih, kada je na dnevnom redu Narodne skupštine Republike Srbije bio takozvani omnibus zakon, kojim su uklonjeni neki od zakona koji su protivustavno ograničavali autonomiju Vojvodine po Ustavu iz 1990. godine, izjavio je danas predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 
Događaji | Subota, 09. 03. 2019. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođanska zastava ne sme nikome da smeta

 Mi smo opozicija vlasti, jer to što radi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je na čelu celog sistema, jeste centralizam i nacionalizam, a to nije naša tema, ponovio je u Jutarnjem programu RTS generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook